Változik a légiósszabály, egy magyar a pályán

A következő szezontól legalább egy hazai nevelésű játékosnak mindig a pályán kell lennie, 2020/21-től egy U23-as magyarnak pályán kell lennie az alapszakaszban az első félidőben.

Az MKOSZ hivatalos honlapja, a hunbasket.hu számolt be a hírről:

A következő szezon versenykiírásaival kezdte négyéves munkáját a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének egy hete megválasztott elnöksége. 
 
Az ősszel induló A-csoportos férfi bajnokságban az elnökség módosítja a légiósok szerepeltetését. Az elfogadott kétéves szabályzat szerint a jegyzőkönyvben szerepelhet továbbra is öt nem hazai nevelésű játékos, de egyszerre a pályán csak négy lehet közülük, vagyis az egyik játékosnak mindenképpen hazai nevelésű sportolónak kell lennie.
 
A 2020/2021-es szezontól újabb lépcsőfok következik a hazai nevelésű sportolók védelme érdekében azzal, hogy az alapszakaszban az első félidőben egy 23 évnél fiatalabb magyarnak a pályán kell lennie a mérkőzéseken.
 
Szigorított az elnökség az amatőr szerződéseket illetően is. Eszerint a legfelsőbb bajnoki osztályban szereplő sportolókkal csak hivatásos szerződést köthetnek a klubok, kivéve a 23 év alatti, tanulói jogviszonnyal rendelkező játékosokat.
 
Ugyancsak kötelezővé teszi az elnökség a mérkőzések utáni sajtótájékoztatón való részvételt a vezetőedzőknek, s egyben azt is előírták, hogy a szakmai vezető mellett vagy a csapatkapitányt, vagy a három legjobb VAL-értékkel rendelkező játékos valamelyikét kell delegálniuk a kluboknak.

Forrás, Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus