Váradi és a szponzor is marad a Falcónál

A következő szezonban is Falco-Trend Optika KC Szombathelyként szerepel a csapat az A- és B-csoportban is, az U20-as válogatott Váradi Benedek pedig további két évig marad a sárga-feketék kötelékében.

Nagyidai Zoltán, a Trend Optika ügyvezetője elmondta, megtisztelő feladat számukra névadóként támogatni a szombathelyi kosárcsapatot. Szurkolóként bízik benne, hogy a megújult csapattal ismét az NB I élvonalában végeznek a sárga-feketék.

Lendvai Ferenc, a Felügyelő Bizottság tagja megnyugtatta a szurkolókat, hogy az önkormányzat, mint 100 %-os tulajdonos a következő szezonra is biztosítja a költségvetést a csapat számára, majd felhívást intézett a szombathelyi vállalkozók felé, nehogy májusban bánják meg, hogy nem támogatták a Falcót. Ő is szurkol a csapatnak, és sikeres tavaszt vár.

Váradi Benedek, a sárga-feketék egyik legtehetségesebb fiatal játékosa pedig egy újabb két évre szóló szerződést írt alá, így a nyári Európa-bajnokságon az U20-as válogatott legjobb dobójaként tevékenykedő hátvéd a 2015/16-os szezon végéig kötelezte el magát a sárga-feketékhez.

- Már egy ideje azon dolgozunk, hogy a fiatal tehetségeinket, akik korábban már két évvel elkötelezték magukat hozzánk, még hosszabb ideig a Falcóban tartsuk. Elsőként Benivel sikerült megegyeznünk, de reméljük, hogy hamarosan a többiek is követni fogják őt - mondta a Falco első embere.

- Köszönöm a klubnak, hogy ezzel a két éves szerződéssel megkeresett. Ez nagyon sokat jelent nekem, hiszen ezzel is éreztetik, hogy hosszabb távon számítanak rám - mondta Váradi. - Bár Kálmán Lacival csak egy szezont játszottam együtt, korábban már hosszú évek óta figyeltem a játékát, úgyhogy tudom, hogy mire számíthatok. Miután rengeteg az új játékosunk, az edzéseken és az edzőmeccseken eleinte még kerestük magunkat a pályán, de azt gondolom, ha csapatként együtt tudunk működni, akkor bízom benne, hogy egy sikeres szezont tudunk produkálni.

További hír, hogy az U18-as Eb-n nyújtott jó teljesítményének köszönhetően a klub egy éves amatőr szerződést kötött Popgyákunik Balázzsal, valamint Nyíregyházáról leigazolta a 204 centis, 20 éves centert, Varga Mártont. Egyelőre ő is csak az U21-es csapatban fog szerepelni, de Gráczer György elmondta, hogy nyitva áll előtte az ajtó, bármikor beverekedheti magát a felnőtt keretbe.

Megtudtuk azt is, hogy a Falco az előző szezonhoz képest magasabb költségvetéssel vág neki a következő bajnokságnak, ennek legfőbb oka, hogy indítottak egy az U18-as és U21-es játékosokra épülő csapatot a B-csoportban. Ennek jelentős anyagi részét egyébként a szombathelyi önkormányzat finanszírozza.

A Szerencsejáték Zrt. egyébként kiemelt szponzorként állt a sárga-feketék mellé, de az ügyvezető örömmel újságolta azt is, hogy a tavalyi gyengébb szereplés ellenére is több új, 1 millió forint alatti támogató is csatlakozott a Falcóhoz.

forrás: falcokc.nyugat.hu
fotó: vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus