Váradi Kornéllal szerződést bontott a Sopron

Nem sokáig volt újonc vezetőedzője a csapatnak.

A sakc.hu közleménye:

A mai napon klubunk közös megegyezéssel szerződést bontott Váradi Kornél vezetőedzővel. Helyzetünk alapos értékelése után úgy ítéltük meg, hogy a jelenlegi állapot nem tartható tovább a csapatnál.

Pojbics Szabolcs, klubunk ügyvezetője a döntés kapcsán kifejtette, hogy a nyáron, még a szerződtetése előtt beszélgetve a fiatal szakemberrel, valamint a felkészülés során meggyőződve  szakmai felkészültségéről és látva az edzések felépítettségét – összességében szakmai munkáját – amelyet semmi kritika nem érhet, azt gondoltuk hosszabb időre, évekre megtaláltuk csapatunk vezetőedzőjét. A sikertelen szereplés ellenére is  ezért bíztunk hosszan a munkájában. A Kornéllal történt egyeztetés során nyíltan megbeszéltük azokat a hibákat, amelyek idáig vezettek. Mára  be kellett látnunk, hogy új impulzussal kell próbálkoznunk az eredményesebb szereplés reményében.

Váradi Kornél így értékelte a döntést: – Mindenek előtt köszönöm, hogy pályakezdő felnőtt edzőként bizalmat szavazott nekem a klub. Megpróbáltam mindent megtenni, hogy a játékosok magukévá tegyék az elképzeléseimet, de sajnos ez az esetek többségében nem valósult meg. Emiatt és a megbeszélt taktikai elemek be nem tartásának – amiket többször is említettem mérkőzés utáni nyilatkozataimban – következményeképpen alakult ki ez a soproni kosárlabdához méltatlan szituáció. Helyzetünket a szerencse sem segítette, gondolok itt betegségre, sérülésre, vagy éppen a játékengedély meg nem érkezésére. Természetesen én is követtem el hibákat, amelyeket hideg fejjel, többször újra kell gondolnom és amelyekből le kell vonnom a következtetéseket annak érdekében, hogy a jövőbeni edzői pályám során azokat ne kövessem el. A soproni csapatnak sok sikert kívánok és bízom benne, hogy a változás hatására megindulnak felfelé, mert ismerem a csapatban rejlő potenciált, – főleg ha bekövetkezik a korábban is tervezett irányítócsere – de  fontos, hogy az előrelépéshez mindenkinek egy irányba kell húznia.

fotó: sakc.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus