Véglegessé vált a Vasas kerete a bajnoki indulásra

Sam Thompson személyében megvan a Vasas Akadémia harmadik légiósa is - ezzel kész az NBI/B tavalyi bajnokának kerete a A-csoportra.

A Vasas Akadémia közleménye:

Sam Thompson személyében az NCAA utóbbi éveinek egyik legatletikusabb játékosa igazol Budapestre, aki már az NBA közvetlen előszobáját is megjárta rövid profi karrierje alatt.

A 23 éves, hármas és négyes poszton számításba vett 201 centis amerikai játékos igen előkelő egyetemi pályafutást tudhat maga mögött, hiszen az Ohio State (John Havlicek, Mike Conley, Greg Oden és Evan Turner egykori egyeteme) kosarasaként negyedik szezonjában kezdőként 10,23 pontot, 3,86 lepattanót, 1,31 szerzett labdát és majdnem 1 blokkot szállított mérkőzésenként többek között olyan csapattársak mellett, mint a jelenleg a Los Angeles Lakersben húzóembernek számító D'Angelo Russell. 

Eredményeit tekintve újoncként játszott a 2012-ben NCAA Final Fourba jutó gárdában is a komolyabb NBA-karriert építő Jared Sullinger csapattársaként, valamint nyert BIG10 konferencia (az NCAA egyik legerősebb konferenciája) bajnoki címet is a Buckeyes-szal másodévesként, már stabil kezdőemberként. 

Profi pályafutása kezdetén kisebb meglepetésre nem kelt el az NBA drafton, ám a Charlotte Hornets együttesétől lehetőséget kapott, s a Summer League-ből felküzdötte magát az edzőtábor részvételig és az előszezonban való többszöri pályára lépésig. Végül két nappal az NBA alapszakaszának kezdete előtt kitette őt keretéből Michael Jordan klubja. 

A 2015/16-os évadban a D-Ligás Delaware játékosaként majd 10 pontot és 4 lepattanót átlagolt (meccseinek nagyobb részében kezdőként), aztán az NBA "tartalék bajnokságában" a Grand Rapids Drive kiegészítőembereként fejezte be a szezont, s a Vasas lesz az első európai csapata, ahol négyes és hármas poszton számít játékára Sárosi Bulcsú vezetőedző.

A gárda szakmai stábja ezennel befejezettnek tekinti a játékoskeret építését és a fővárosi alakulat a nyári egyéni edzések után hétfőn már elkezdi a csapatszintű felkészülést is története első élvonalbeli idényére.

Egy kis elemzés a játékáról:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus