Vernon Teel pótolja Plumbot a ZTE-nél!

A sérült Doug Plumb felépüléséig, december végéig szerződtette a Zalakerámia ZTE KK Vernon Teel-t, a 26 éves, 193 cm magas amerikai hátvédet.

Az egyes és kettes poszton is használható játékos 2011-ben végzett az NCAA-s Loyola Marymoun-t egyetem egyik legjobb játékosaként, majd első európai szezonjában az angol bajnokság legjobb dobója és gólpassz adója, az Év Játékosa volt (BA London Leopards: 22 meccs, 23.8 pont, 9.1 lepattanó, 8.9 gólpassz). Tavaly a lett Ventspils-szel szerepelt a Baltic ligában (itt 2. számú irányító volt), majd decemberben az izraeli Elitzur Ramla-hoz igazolt, ahol jobb statisztikát ért el, mint a korábban ott teljesítő, hazánkban is jól ismert Timberlake, vagy El-Amin (22 meccs, 20.6 pont, 9.3 lepattanó, 5.8 gólpassz). Az amerikai játékos szombaton érkezik Budapestre, aznapi játékára ugyan van esély, de még erősen kérdéses. Teel szerződése 1 hónapig szól, jelenleg csapatunk 4 külföldi játékost alkalmaz. - áll a ZTE hivatalos honlapján, a ztekosar.hu oldalon megjelenő hírben!

Vernon Teel szerződtetése kapcsán a ztekosar.hu megkérdezte Podlovics Pétert, a Zalakerámia ZTE KK ügyvezetőjét:
 
- Völgyi Péter említette, hogy a sérült Doug Plumb pótlására mindenképp szükség lenne újabb külföldi játékosra. A szponzori bizottsággal és a tulajdonos önkormányzattal egyeztetve megteremtettük ennek anyagi feltételeit és egy amerikai játékossal írtunk alá 1 hónapos szerződést. Vernon Teel szombaton már Egerszegen lesz, meglátjuk, hogy pályára kerülhet-e az esti mérkőzésen, be tudjuk-e kérni papírjait és megfelelő állapotban lesz-e a hosszú utazás után. De a csütörtöki Falco elleni rangadón már biztosan pályára lép, így ideiglenes versenyhátrányunkat kompenzáltuk, bízom benne, hogy a szakmai stáb összekapja a csapatot és javuló teljesítménnyel vissza tud térni a ZTE arra a győzelmekkel kövezett útra, ahol elindult az idei szezon elején.

 

Forrás - ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus