Veszprém: az első esős streetball

Eddig kegyeibe fogadta az időjárás a jubileumi 25. OTP Junior adidas streetball sorozat rendezvényeit. Sokáig úgy tűnt, szombaton, Veszprémben, az idei sorozat 3. állomásán is minden rendben lesz, ám kora délután "leszakadt az ég".

Népes mezőny gyűlt össze a veszprémi streetballon, érkeztek csapatok Révkomáromból, Nagyszalontáról, Kaposvárról, Körmendről, Törökbálintról és a fővárosból is, összesen mintegy félszáz "egység" lépett pályára a különböző kategóriákban.

A helyi, az NBI/B-ben ezüstérmet szerző férfi gárda szakvezetője, Mérész Csaba és technikai vezetője, Kováts Viktor korábbi kitűnő kosarasok is játszottak a +35-ös kategóriában, a csapat aktív játékosai közül pedig Simon László, valamint az új szerzemény, a Kecskemétről igazolt Hegedűs Gergely tette tiszteletét, s segített a szervezőknek a díjak átadásában.

Nem minden díjat tudtak átadni a szervezők, ugyanis már a rendezvény vége felé, úgy fél 1 tájban vagy 40 percen át kiadós eső zúdult a városra, s így a pályákra. Ezt követően kisütött a nap, s kellett még vagy fél óra, amíg felszáradtak a pályák, s újra játékra alkalmasakká váltak. Akadtak kategóriák, amelyekben ezt követően lejátszották a hátralévő mérkőzéseket, de akadtak, ahol nem - ezeknél az érintett csapatok abban maradtak a szervezőkkel: majd a zánkai rendezvényen fejezik be a küzdelmeket.

Az ügyességi versenyek többsége, a tripla- és a büntetődobó viadal, valamint a 20 éves Fornetti által támogatott pont 20 pont játék lezajlott, ám a rendre a rendezvények végén sorra kerülő zsákoló viadal ezúttal az eső miatt elmaradt - azt is Zánkán pótolják.

A jubileumi sorozat következő rendezvényére június 24-én, Békéscsabán kerül sor, nevezni 22-én csütörtökön éjfélig lehet a jól ismert www.streetballnet.hu oldalon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus