Visszavette pályaelőnyét a Körmend

Az Egis Körmend együttese a harmadik negyedben 7 perc alatt fordított 15 pontos hátrányból, a negyedik felvonásban bedarálta a PVSK-PANNONPOWER-t, így visszavette pályaelőnyét a magyar féri A-csoport negyeddöntőjének második meccsén.

A Körmenden elég komoly nyomás volt, hiszen a 0-2 elkerüléséért léptek pályára, míg a Pécs a megszerzett pályelőny megtartásáért.

Az első három percben jól kezdtek a vasiak, de 4-7 után egy 11-0-val fordított a Pécs, innentől kezdve pedig az ő akaratuk érvényesült az első negyedben - senkit nem tudott megfogni a Körmend a pécsi kezdők közül, de Nelson kifejezetten parádézott (29-18). A második felvonás közepén Smith, Petty és Ferencz kosaraival visszajött 3 pontra piros-fekete alakulat (33-30), de megint ellépett tőlük Csirke Ferenc együttese, vezettek 15 ponttal is (49-34), és a félidőben is megvolt a 11 pontos differencia a két gárda között (52-41) - nem mellesleg a második negyedben Csorvási Milán lesérült, így szerkezetileg (is) bajba került a Körmend, még ha Sejficnek nem is ment a játék ezen a napon.

A harmadik negyed első három percében semmi nem változott, 60-45 után azonban kihúzták a dugót a pécsi támadásokból, büntetőket is hibázott a mecsekaljai alakulat, a vendégek pedig amerikai játékosaik révén kezdték egyre jobban megközelíteni őket. Előbb Smith volt a vezér Kromah és Allen kosarai mellett, majd Petty volt a "főkolompos", Smith negyedvégi duplája pedig már körmendi előnyt jelentett az utolsó negyed előtt (67-68). A záró játékrész elején még vezetett a Pécs, de a lendületbe jövő harmadik kiemeltet nem tudta megállítani - a körmendi amerikaiak nagyon beindultak, így a végén nem férhetett kétség a győztes kilétéhez. 88-82-re győzött a Körmend, amely ezzel 1-1-re egyenlített a párharcban, visszavette pályaelőnyét.

A teljes statisztikát megtaláljátok ezen a linken!

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus