Vojvoda hosszabbított Szolnokon, Milosevics visszatér

A Szolnoki Olaj KK bejelentése alapján Vojvoda Dávid 2 évet hosszabbított a csapatnál, visszatér a spanyol élvonalból Sztrahinja Milosevics, az Egertől Tóth Zoltán, a Falcótól Kovács Péter, Polyák László pedig szintén aláírt Szolnokra.

A szoljon.hu beszámolója:

A bajnoki küzdelem végével már a jövő szezonra koncentrál a Szolnoki Olaj KK. A kosárlabda klub minőségi igazolásokkal és erős külföldi sorral készül, az pedig már biztos, hogy a csapatkapitány Vojvoda Dávid újabb két évig a Szolnok sikereiért játszik tovább. A harcos mentalitású korábbi közönségkedvenc, Strahinja Milosevic is visszatér. Új támogatóval megújult szemléletű csapat épül Szolnokon, amely a közönséggel is újra egymásra talál.

„Nem lehetünk minden évben a csúcson. Ehhez képest óriási eredmény, hogy a Magyar Kupában döntőt játszottunk és egy labdán múlt, hogy csak ezüstérmet szereztünk, és ezzel is gyarapítottuk az elmúlt tíz évünk utolérhetetlen eredményeit. A bajnokságban és a nemzetközi kupában elért eredményekkel viszont nem lehetünk elégedettek. Néhány tanulságot már levontunk.

Még az olyan tapasztalt, nagy tudású edzők, mint Sztojan Ivkovics és Pór Péter sem képesek egyszerre két lovat megülni. Egy nagyon sikeresen megvívott Európa-bajnoki selejtező után az ősz igen nehézkes lett a csapat számára, amelyben benne van, hogy a magyar válogatott gerincét adó játékosoknak és az edzői stábnak nem volt elég ideje arra, hogy újabb motivációt szerezzen. A külföldi játékosok kiválasztásában sem volt szerencsénk. Ez rányomta a bélyegét az őszi teljesítményre, és ebből következett, hogy rossz pozícióból indultunk. Kmezic Zorán csodát művelt a csapattal: még az is kétséges volt, hogy a 8 közé kerülünk, végül Magyar Kupa döntőt játszottunk, és a bajnokságban 5. helyet értünk el” – értékelte Tóth Zoltán, a klub ügyvezető igazgatója az idei eredményeket. – „A Szolnok minden segítséget megadott a válogatott felkészüléséhez. Sztojantól és Pór Petitől barátsággal váltunk el, és nagyon fogunk szorítani értük, hogy a szeptemberi EB-n jó eredményt érjenek el, a csoportból továbbjusson a magyar csapat.”

A Szolnoki Olaj nagy célokkal vág neki az új szezonnak. A klub régi játékosa, a négyszeres magyar bajnok és 98-szoros magyar válogatott Báder Márton már elkezdte a munkát a Tisza-parton, szakmai igazgatóként a játékosok és az edzők kiválasztásában is részt vesz. Emellett egy olyan vállalatcsoport támogatja majd a Szolnokot, ami nem áll távol az Olajbányász-családtól.

„Büszkék vagyunk arra, hogy Vojvoda Dávidot újabb 2 évre meg tudtuk tartani, pedig rengeteg nemzetközi ajánlatot kapott. Tóth Ádám is marad Szolnokon. Tanulva a tavalyi hibákból, most igyekszünk minőségi külföldi játékosokat igazolni. Nagy örömünkre szolgál, hogy Strahinja Milosevic-et vissza tudjuk szerezni a spanyol ligából. A harcos mentalitású szerb erőcsatár, aki a világ egyik legerősebb bajnokságában is bizonyított, két évre fog visszaszerződni klubunkhoz, rajta kívül pedig még négy külföldi játékost tervezünk igazolni.

Emellett több edzővel is tárgyalunk, olyan edzőkkel, akik képesek lehetnek nemzetközi szinten is eredményt elérni” – mondta Tóth Zoltán. – „Az a célunk, hogy jövőre egy erős, nemzetközi szinten is megmérethető csapat álljon össze, visszahódítsuk a bajnoki címet, és kiharcoljuk a 7. kupagyőzelmet.”

Ami a játékosállomány további részét illeti: a válogatott kiváló védő Kovács Péter Szombathelyről igazolt ismét Szolnokra két évre. Polyák László már aláírt a klubhoz, Tóth Zoltán pedig befejezi tanulmányait Egerben és hazatér. Samuel Taiwoval – a magyar állampolgárság megszerzésével egyidejűleg – 3 évre kötött szerződést az Olaj. Anda Dávidnak még egy évig amatőr szerződése van, de a klub tárgyalásban áll a folytatásról Rudner Gáborral, Hajdú Mártonnal, Csák Bencével és Frikker Marcellel is.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus