Walter Lemon Jr. lehet a Körmend új légiósa

Egy újonc lehet Malik Cooke utóda az Egis Körmend együttesénél - a klub a mai napon megállapodott Walter Lemon Jr.-ral, aki a következő hetekben próbajátékon győzheti meg Zsebe Ferencéket, érdemes őt szerződtetni a teljes szezonra.

A körmendi klub közleménye:

"A már korábban távozott légiós jelölt - Szerk.: Cooke - nem megfelelő edzettségi állapotban érkezett meg hozzánk, a szakmai stáb ezért szerette volna őt élesben is kipróbálni csapatunk felsőőri edzőmérkőzésén, ami ő nem vállalt és távozott. Ezt követően a szakmai vezetés újra légióst keresett, hogy a csapat szerkezetébe jól illeszkedő játékost találjon.

A Németújváron lejátszott mérkőzést követően az a döntés született, hogy a keretet egy kreatív, ponterős, a védelmet jól bontó hátvéddel kell megerősíteni. Több játékossal és ügynökeikkel kezdődtek tárgyalások, melyek után a chicagói születésű Walter Lemon Jr. kapta meg a lehetőséget arra, hogy az elkövetkezendő hetekben bizonyítsa rátermettségét.

A 190 cm magas Walter az Illinois állam béli Bradley egyetemen végezte tanulmányait és a Braves meghatározó játékosa volt. Már másodévesként komoly szerepet töltött be csapatában, hiszen meccsenként átlagosan 30.7 perc alatt 12.6 pontot szerzett.

Harmadévesként átlagban 34.3 percet töltött a parketten és ezalatt 15.6 pont, 4.2 lepattanó, 3.8 gólpassz és 2.1 szerzett labda került a neve mellé. Végzősként is sikerült a statisztikai mutatóin részben javítani, hiszen 35.5 perc alatt 18 pont, 3.9 gólpassz, 3.1 lepattanó és 2.4 lepattanó volt az átlaga.

Waltert 2013-ban és 2014-ben is beválasztották a Missouri Valley Conference legjobb védőjátékosai közé és végzősként a konferencia legjobb sportolójának járó kitüntetést is átvehette.

A nagyon gyors és atletikus játékos áprilisban az egyetemi bajnokság zsákolóversenyébe is meghívást kapott, majd az NBA nyári ligájában is szerepelt. Négy mérkőzésen lépett pályára a Golden State Warriors színeiben, ezeken 9 perc alatt 3,5 pont került a neve mellé.

A tervek szerint Walter már a szombati, Fürstenfeld elleni edzőmeccsen csatlakozhat társaihoz."

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus