Will Saunders az Alba negyedik légiósa

Will Saunders a TLI-Alba Fehérvár új, negyedik légiósa.

Az albakosar.hu jelentette be az igazolást:

"Megvan a TLI-Alba Fehérvár negyedik légiósa, igaz, a legújabb szerzeménnyel nem a teljes szezonra szóló megállapodást kötött az egyesület, szeptember 30-án lejáró próbajátékra érkezik. A 3-as és 4-es poszton bevethető Will Saunders szerdán este érkezik és a tervek szerint másnap már ott lesz a parketten a TLI Székesfehérvár Kupán.
 
A 24 éves, 202 centiméterre nőtt kosaras az utóbbi négy hetet Perl Zoltán társaként, a Upea Capo d'Orlandónál töltötte, a szicíliai gárdával gyakorolt, ám mivel ott betelt a keret, nem kínáltak neki szerződést.
- Pályára lépett az olasz együttesben, a múlt hétvégén, a EA7 Emporio Armani Milano elleni összecsapáson is, amelyen Laquintana mellett csapata legeredményesebbje volt, 14 ponttal. Az ügynöke említette neki a fehérvári lehetőséget, ő pedig elfogadta a szeptember végéig szóló ajánlatunkat – mondja Dávid Kornél, az Alba szakmai igazgatója. - A különböző portálok úgy említik, mint aki Nagy-Britanniában látta meg a napvilágot, ezzel szemben ő amerikai születésű, azonban a gyerekkorát minden bizonnyal már a szigetországban töltötte, az otthona jelenleg is London. Brit útlevéllel rendelkezik, szerdán kora este érkezik Fehérvárra, s a tervek szerint csütörtökön bemutatkozik, a Kecskemét elleni összecsapáson."

Saunders Kenny Cheryhez hasonlóan idén kezdi meg profi karrierjét, az előző szezon folyamán a Charleston Southern egyetemen végzett, ahol 13 pontot és 6 pattanót átlagolt, és ami az Alba számára a légértékesebb lehet: 40.8%-kal dobta a hárompontosokat. Mivel előtte is 40.4% volt a mutatója, nem kevés kísérletből (az előző idényben 7.8-szer, előtte 5.9-szer probálkozott triplával meccsenként), így kifejezetten kiegyensúlyozott távoli shooterről beszélhetünk.

Volt próbajátékon Perl Zoltán olasz együttesénél, ahogy azt Dávid Kornél is említette, onnan csatlakozik most az Albához.

Forrás - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus