Will ügy: első fokon 6 meccses eltiltás pénzbüntetéssel

Will Tamást, a Falco-Trend Optika KC Szombathely bedobóját a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Fegyelmi Bizottsága első fokon hat bajnoki mérkőzésről való eltiltással valamint pénzbüntetéssel sújtotta, mivel január közepén számos portálon jelent meg az a hír, mely szerint súlyosan bántalmazott egy kosárlabdázó lányt. Az ítélet nem jogerős, a szombathelyi játékos fellebbezhet. 

2014. január 12-én számos internetes oldal közölte azt a hírt, mely szerint Will Tamás egy Budapesten kosarazó - de amúgy szombathelyi kötődésű - lányt szilveszter éjjelén, vitájukat követően megvert. Ennek hatására Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára másnap, január 13-án fegyelmi eljárást indított a 26 éves játékos ellen.

A Fegyelmi Bizottság két napja meghozta döntését az üggyel kapcsolatosan: Will Tamást hat bajnoki mérkőzésről tiltották el valamint 500 000 Ft-os pénzbírság befizetésére ítélték. A hírt dr. Nyilas Levente, a FB elnöke is megerősítette a falcokc.nyugat.hu portálnak.

A döntést megelőzően a Fegyelmi Bizottság január 30-ra tűzte ki a tárgyalást, azonban dr. Popgyákunik Péter, Will Tamás ügyvédje január 16-án írásban közölte Nyilas Leventével, hogy álláspontja szerint a fegyelmi eljárás elrendelése indokolatlan és megalapozatlan.

Az ügyvéd úr álláspontját változatlanul közöljük:
- Ennek ellenére mégis megtartották azt - amire egyébként sem én, sem pedig Will Tamás nem tudott elmenni, mert nekem bírósági tárgyalásom, Tamásnak pedig edzése volt -, ahol meghallgatták tanúként a bántalmazott H. Enikőt valamint két szemtanút, akik szintén a Falcos kosaras társaságában töltötték a szilvesztert. Ők elmondták saját szemszögükből a történéseket, H. Enikő csatolt fényképeket, amik állítása szerint január 1. és január 10. között készültek a Will Tamás által neki okozott sérülésekről, de azt nem tudta megmondani, hogy melyik kép mikor készült. Látleletet nem csatolt, mert azt nem is készített. Ugyan január 10. körül elment látleletet vetetni az Országos Baleseti Intézetbe Budapesten, de onnan elküldték, mondván nem tíz nappal az állítólagos eset után kell azt elkészíteni."

Ezt követően a Fegyelmi Bizottság kitűzött egy új meghallgatást február 13-án este hat órára.

- Én arra elmentem, de Will Tamás nem tudott, hiszen fontos bajnokira készült. Ott ismét elmondtam, vitatjuk, hogy Will Tamás bántalmazta volna H. Enikőt, a fényképekről nem derül ki, hogy azok mikor készültek, és nincs tudomásunk rendőrségi eljárásról. Ők ezt meghallgatták, majd hoztak egy határozatot." (A döntés értelmében Willt 6 bajnoki- és kupameccsről eltiltják, és 500 ezer forint pénzbüntetésben részesítik a Fegyelmi Szabályzat 51/A §. (1) bekezdésében írt sportolóhoz méltatlan magatartás fegyelmi vétsége miatt.)

Ha Will befizeti a fellebbezéshez szükséges illetéket, a Fellebbviteli Bizottsághoz kerül az ügy. A 2014. január 1. napjától hatályos fegyelmi szabályzat szerint, amíg nem jogerős a döntés, addig a játékos pályára léphet a bajnokságban.

- Abszurdnak tartjuk az egészet, hiszen - amennyiben történt bármilyen bűncselekmény és annak elkövetője Will Tamás lenne - a Fegyelmi Bizottság nem veheti át sem a nyomozóhatóság, sem a bíróság szerepét. Természetesen meg fogjuk fellebbezni a döntést - folytatta Popgyákunik, aki egyébként azt is hozzátette, hogy neki a sajtóból szerzett információja az, hogy az állítólagos sértett, H. Enikő, a BEAC kosárlabdázója. Az MKOSZ honlapjának tanúsága szerint H. Enikő emellett az MKOSZ alkalmazottja is támogatási asszisztens munkakörben. Amennyiben valóban H. Enikő az a sértett, akit az autentikus facebook bejegyzés és az azt átvevő hírportálok szerint Will Tamás állítólag bántalmazott, úgy az MKOSZ Fegyelmi Szabályzata 11. § (1) bekezdés f) pontja alapján összeférhetetlenség megállapítását kéri az MKOSZ Fellebbviteli Bizottságával szemben, mert az ügy egyik érintettje a szövetség alkalmazottja.

A sértett részéről nem tudunk fejleményekről beszámolni.

Forrás: falcokc.nyugat.hu
Fotó: vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus