William Walker a Pécs új irányítója

A tavaly Körmenden, előtte pedig Nyíregyházán játszó William Walker a PVSK-PANNONPOWER új irányítója.

A klub hivatalos honlapja, a pvsk-panthers.hu számolt be az igazolásról:

Hosszas keresgélés, több megoldás mérlegelése után megvan a PVSK-PANNONPOWER új irányítója, szerződést kötöttünk William Walkerrel.

Popodichoz hasonlóan Walker is Körmenden játszott az elmúlt szezonban, a 2013-14-es bajnokságban pedig a Nyíregyháza egyik legjobbja volt. Jól ismeri a magyar viszonyokat, a csapatokat, többször játszott ellenünk is ezért a vezetőedző és a szakvezetés tisztában van képességeivel.

William Walker az USA állampolgára. Az Egyesült Államokban a De Paul Egyetem kosárlabda csapatában játszott mielőtt profi pályafutása elindult. 1987. december 29-én született, 183 cm magas és irányító poszton játszik. A 2015-16-es bajnokság már a harmadik magyar szezonja lesz. Mind a nyíregyházi, mind a körmendi szezonját kiemelkedő statisztikákkal zárta.

Érdekesség, hogy a Körmend színeiben (az előző szezonban) szezoncsúcsai közül kettőt is ellenünk ért el a Lauber Sportcsarnokban. Összes hárompontos: 5/mérkőzés, összes lepattanó: 7/mérkőzés.

Walker Chicago-ból, Berlin érintésével hétfő délelőtt érkezik meg Budapestre. Pécsre a délutáni órákban érkezik és egy rövid pihenő után már este 19:30 órakor megkezdi első edzését a csapattal.

A jövő héten végre lesz alkalma Csirke Ferenc vezetőedzőnek éles körülmények között tesztelni a komplett csapatot (William Walker igazolásával teljes a keret), mert szeptember 24-25-én, Pakson vesz részt a PVSK-PANNONPOWER a Morgen Ferdinánd Emléktornán.
 
Csirke Ferenc: - Örülök, hogy érkezik egy jó irányító hozzánk. Ismerjük, Magyarországon már két szezonon keresztül bizonyított. Úgy érzem egy nagyon megbízható játékosról beszélünk. Az is igaz, hogy két előző szezonban, Körmenden inkább az irányító képességei jöttek ki, Nyíregyházán pedig azt is bebizonyította, hogy (2-es poszton) pontokat is tud dobni. Azt remélem, hogy nagy segítsége lesz csapatunknak.

Forrás, Foto, Slide - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus