Wisseh elmondta, hogy miért igazolt Kaposvárra

A KKK irányítója több játékost is ismer új csapatából, ráadásul van egy magyar étel, amit már nagyon vár...

Jaytornah Wisseh, a Kaposvári KK irányítója megérkezett a csapathoz és a delfinek.hu-n beszélt magáról, valamint arról, hogy miért a somogyiakat választotta.

- Brooklynban (NY) születtem, szüleim Nyugat-Afrikából, Libériából származnak. A Long Islandi Egyetemen tanultam politikai ismereteket. Egyetem után a kosárlabda világa felé indultam. Az utolsó két szezonomban Szlovákiában játszottam, előtte voltam egy fél szezont Körmenden is, az előtt pedig szintén két évet Romániában. Legszebb emlékem a kosárpályáról, amikor tavaly csak pár másodperc volt vissza és feszülten vártuk, hogy vége legyen az utolsó mérkőzésnek, és megnyertük a bajnokságot. Ezt az érzést nem is tudom leírni.

- Idén Kaposvárt választottam, mivel több játékost is ismerek már a csapatból, Frazier is sok jót mondott a csapatról. Ismerem Malikot, Grebit és Fodort is, akinek a bátyjával még Körmenden együtt játszottam. Tetszik a játékosválasztás alapelve is, remélem, a lehető legjobb eredményt tudjuk kihozni magunkból. Úgy érzem, a többi ligához viszonyítva, ahol játszottam, a magyar folyamatosan fejlődik és egyre nagyobb fizikai kihívást jelent.

- Hogy mit szeretek Magyarországon? Tetszik az a felfogás, hogy az ifi mérkőzések mindig a nagy meccs előtt vannak. Így a fiatal játékosoknak lehetősége van arra, hogy a nagycsapattal is játszani tudjanak, és bekapcsolódjanak a "nagyok" életébe, vagy csak ott lehetnek az összes mérkőzésen, amiből tanulhatnak. És persze már alig várom a gulyást...

Forrás és fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus