Zánka: minden szinten streetball

Bár a pályákat még szakadó esőben építették, a versenyekre szerencsére beköszöntött a kellemes nyári időjárás a hétvégén rendezett kétnapos zánkai streetball fesztiválra, csak az eseménysorozat legvégén "szakadt le" az ég.

Amint arról már beszámoltunk, sajnos férfi és női csapatunk egyaránt nyeretlenül végzett, s nem jutott tovább a FIBA 3X3-as Európa-bajnoki selejtezőjén, amely kiemelt rendezvénye volt a zánkai rendezvénynek. Kucsera József, a sorozat főszervezője ennek kapcsán kifejtette: a streetball egykoron a fair play alapján szabadtéri 3-3 elleni játéknak indult, ám ami a FIBA-selejtezőkön volt, az már kőkemény verseny, 3 játékvezetővel, időnként már-már a kézilabdáéhoz hasonlatos keménységgel, balszerencsés esetben sérülésekkel.

A selejtezőket mind a férfiaknál mind a hölgyeknél a litvánok nyerték, másfél perccel a férfi döntő befejezése előtt "szakadt le az ég", így annak az igen izgalmas végjátékát teremben játszotta le a két együttes.

A hagyományos amatőr streetball ezúttal órási sikert aratott, Zánkán e versengésben 9 kategóriában nem kevesebb mint 80 csapat állt rajthoz, ami zánkai streetball viszonylatban rekord. A szervezők számára örömteli volt, hogy - talán az ottalvási lehetőség miatt -  sok senior és női csapat is játszott.

A második napon a zánkai Erzsébet központ kis lakói részére a szervezők amolyan "streetball clinic"-et tartottak, a kis srácokkal különböző játékos feladatok formájában próbálták megszerettetni a kosarazás eme szabadtéri változatát, úgy tűnt, jó eredménnyel, nagy sikerrel. A zsákoló show roppant látványos volt, s a magyar résztvevő, a szolnoki Csaba György abszolút felvette a versenyt a két "FIBA-profi" lengyel és litván riválissal, és bizony a közönség nemtetszésének adott hangot, amikor ellenfelét látta jobbnak a nemzetközi zsűri...

A zánkai fesztivál után most bő egy hónapos pihenő következik a streetball szerelmesei számára. A következő rendezvényre augusztus 16-án kerül sor Körmenden, s erről, valamint a nevezésről információk a már jól ismert www.streetballnet.hu oldalon láthatók.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus