17 évesen 16/12 pontot szórt a hosszabbításos rangadón

Mócsán Bálint, a MAFC 17 éves, saját nevelésű fiatalja beszélt nekünk arról, mit is jelentett neki a Jászberény ellen megnyert derbin, hogy megkapta a bizalmat már legutóbb is éles helyzetben.

Mennyit jelentett szerinted most neked, hogy legutóbb, a Nyíregyháza ellen bent lehettél kritikus pillanatokban is? Hol köszönt ez vissza szerinted leginkább a JKSE elleni derbin?

Nagyon sokat számított, hogy a Nyíregyháza ellen pályára kerültem, mert így kevésbé izgultam a mai meccsen és sokkal jobban tudtam koncentrálni a játékra. Ehhez még az is nagyban hozzájárult, hogy a csapattársaim folyamatosan biztattak és segítettek. Úgy érzem, hogy a bizalmat, amit kaptam, sikerült meghálálnom, és segíteni tudtam a csapatot a fontos győzelem megszerzésében.

Más-e neked belülről egy ilyen meccsen elvállalni a dobásokat, mint a korosztályos mérkőzéseken, vagy amint először hozzád kerül a labda, már minden ugyanaz, mint ott?

Más, hiszen még sokkal nagyobb bennem az izgalom ezeken a meccseken, de ugyanúgy igyekeztem a helyzeteimet kihasználni.

Volt-e korábban konkrétan kitűzött célod azzal kapcsolatosan, hogy mennyi idős korodig szeretnél bemutatkozni a felnőtt élvonalban, illetve ott "játékossá" válni?

Konkrét időpont nem volt, de a céljaim között szerepelt, hogy az idei évben pályára tudjak kerülni a felnőtt élvonalban.

A szombati meccsen dobtál 16 pontot, és kulcsszereped volt csapatod kritikus győzelmében. Volt olyan pillanat, amikor úgy érezted, hogy átszakadtak a gátak és itt, ezen a szinten is képes vagy megmutatni, mire vagy képes?

Amikor pályára kerülök, mindig az a célom hogy megmutassam ezt. Ezen a meccsen jól jött ki a lépés, bejöttek a dobásaim, de sokat kell még fejlődnöm, hogy stabil A-csoportos játékos lehessek.

Kevesen tudják, de a mai produkciód azért is extra, mert előtte már egy U18-as rangadón is rengeteget kiadtál magadból a Pécs elleni győztes találkozón. Mennyire számított ez fáradtságban vagy éppen "bemelegedettségben"?

Nem volt szerencsés, hogy pont az A-csoportos mérkőzés elé került a junior meccs, mert sokat kivett belőlem. Ennek ellenere igyekeztem felpörögni es maximálisan teljesíteni a pályán.

Köszönjük az interjút és hasonlóan szép sikereket kívánunk neked a továbbiakban is!

Fotó: Mester Botond

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus