A Hétvége MVP-je: a DEAC sem tudta lelassítani Ryan Watkinst

Ismét parádézott a Sopron centere, őt kérdeztük a találkozóról és saját teljesítményéről. 

Nagyon fontos győzelmet aratott szombat este Debrecenben a Sopron, méghozzá úgy, hogy Sabáli Balázs együttese a második negyedtől kezdve vezetett - ezzel fontos lépést tett a társaság a playout elkerülése felé. A találkozón elképesztő teljesítményt nyújtott az SKC centere, Ryan Watkins, aki 27 pontos, 15 pattanós dupla-duplát szállított, ami 2 gólpasszával, 3 szerzett labdájával, illetve 2 beütött és 7 kiharcolt faultjával együtt 42 VAL-t ért kevesebb mint fél óra alatt, ezzel nálunk ő lett a Hétvége MVP-je.

"Szerintem nem volt különösebb titka ennek a sikernek. Egyszerűen csak mindenki tudta, hogy mennyire fontos ez a találkozó és mindenki, aki pályára lépett, a lehető legjobb teljesítményt nyújtotta" - értékelte a találkozót Watkins a Kezdő5.hu érdeklődésére.

"Rendkívül fontos győzelem volt, ezen az úton kell haladnunk tovább és szerintem az lesz a kulcsfaktor számunkra, hogy egyszerre csak egy mérkőzésre koncentráljunk és azon az egy mérkőzésen küzdjünk, harcoljunk negyven percen keresztül. Következő ellenfelünk, a ZTE is egy jó csapat remek közönséggel, de tudom, hogy mi is készen fogunk állni" - beszélt a Sopron helyzetéről a center.

Watkins egyébként is óriási szezont fut, hiszen 16,7 pontot és 10,8 lepattanót átlagol, utóbbival a liga legjobbja jelen pillanatban - a pontokat tekintve a 12., akárcsak a kiosztott blokkokban is, míg a labdaszerzésekben befér a legjobb tíz közé. Mindez a VAL-listán a második helyet eredményezi számára jelenleg.

"Jól járattuk a labdát, a hátvédeink pedig remekül támadták a gyűrűt, így a DEAC magasembereinek sokszor kellett besegíteniük, én pedig üresen maradtam, ebből jöttek a kosarak és a támadólepattanók is" - értékelte saját teljesítményét (a 27 pontját 11/17-es mezőnymutatóval hozta, a 15 lepattanójából pedig 9 támadó volt) a center.

"Jól érzem magam és magabiztos vagyok, főleg mert sikerült formába lendülnöm a tavalyi sérülésem után. Keményen dolgoztam nyáron és egyéni célokat tűztem ki magam elé, a legfőbb cél pedig az, hogy minden labdabirtoklásnál keményen játsszak és jobban figyeljek az apró dolgokra, amelyekkel segíthetem a csapatot" - beszélt magáról és a szezonjáról Watkins.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus