A Hétvége MVP-je: a ZTE sem bírt Lóránt Péterrel

Az Alba vezére szerint sokat zónáznak ellenük, ez megkönnyíti a kinti dobást, ő pedig szereti kiszolgálni a társait. 

Látványos találkozót nyert pénteken a ZTE ellen az Alba Fehérvár, a címvédő parádés dobóformájának köszönhetően győzött 98-86-ra. A találkozón többen is remekül játszottak mindkét oldalon, de a hazaiaknál Lóránt Péter olyan teljesítményt nyújtott (22 pont, 8/14 mezőnyből, 3/3 tripla, 6 lepattanó, 9 gólpassz, 35 VAL), mellyel kiérdemelte nálunk a Hétvége MVP-je címet. 

"Nagyon jó meccs volt, mindkét csapat kiváló százalékkal dobott. Mi ki tudtunk alakítani egy nagyobb fórt, de én bentről végig úgy éreztem, hogy a ZTE folyamatosan tapad ránk és valóban a legjobbunkat kell nyújtanunk ahhoz, hogy legyőzzük őket. Szerencsére mindig jött valaki, aki betalált fontos pillanatban, több remek teljesítmény is volt nálunk és hát közel 70%-kal dobtunk kintről, ami azért nem átlagos" - fogalmazott a Kezdő5.hu-nak Lóránt Péter.

A kinti dobások valóban egészen hihetetlen hatékonysággal (16/24) estek be fehérvári oldalon és ami korábban sokszor gyengeségnek számított a csapatnál, az az utóbbi időben abszolút halálos fegyver - leszámítva a kaposvári meccset, ahol viszont pont a "triplafelelős" Simpson hiányzott.

"Simpson sokat segít ebben, 46%-kal triplázik a szezon során, ami egészen extra mutató, illetve ellenünk elég sok csapat játszik zónát huzamosabb ideig, amit pedig így tudunk megverni. Másképp az esetek többségében meglévő fizikai fölényünket nem tudjuk kihasználni" - mondta erről Lóránt. 

A magasember egyébként a pontjai mellett a kilenc gólpasszával is kiemelkedőt nyújtott, ráadásul nem először: a Falco ellen nemrég tíz asszisztot jegyzett. "Én nagyon szeretem kiszolgálni a társaim, a védelem most nagyon behúzódott, amikor megkaptam a labdát pozícióban és a kiosztásokat szerencsére nagyon jól bedobták a többiek. Ez aztán nekem is segít abban, hogy belül dolgozzak. Eloszlanak nálunk a terhek, Simpson is nagyon fontos pillanatokban tud előlépni, Keller Áki is rendkívül fontos hármasokat dobott mostanában, sokan átlagolunk 10-15 pont körül, ami az ellenfélnek is nehezebb, hogy így kell ellenünk készülni."

A héten két mérkőzést is vív az Alba, szerdán idegenben lép pályára a FIBA Europe Cupban, ahol fél lábbal már tovább is jutott, míg szombaton Szolnokon, a listavezető otthonában rangadózik a magyar bajnokságban.

"Az azért jó, hogy a nemzetközi porondon a saját kezünkben van a sorsunk, de az lesz előbb, a szolnoki meccs előtt még utazunk, játszunk, hazaérünk, az még arrébb van. Fontos meccs lesz, az ellenfelek általában nem nyerni járnak a Tiszaligetbe, meglátjuk, hogy mi fog történni. Az őszi meccsből kár kiindulni, én akkor tértem vissza, Simpson sem sokkal azelőtt, az önbizalmunk sem volt az igazi, teljesen megérdemelten nyert akkor a Szolnok."

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus