A Hétvége MVP-je: Darrin Govens tudta, hogy agresszívnek kell lennie

A Falco vezére szerint jól vezették a meccset a játékvezetők, a végén pedig egy agresszív játék kellett a győzelemhez. 

Nagy győzelmet aratott hétvégén Kaposváron a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, hiszen Perl Zoltán nélkül, a második negyedben Ivan Zsigeranovicsot is elveszítve, majd a mérkőzés végén már Julian Norfleet és Aliaksandr Pustahvar hiányában, négy bevethető felnőtt játékossal sikerült felülkerekedniük a vasiaknak hosszabbításban.

"Nagyon nehéz nyerni ebben a csarnokban, azt pedig tudtuk, hogy Zozó nélkül még annál is nehezebb dolgunk lesz majd. Összességében viszont remek csapatteljesítményt nyújtottunk, még akkor is, amikor a hosszabbításban négyünk mellé fel kellett jönnie a fiatal Kokónak, aki egészen addig egyetlen másodpercet sem játszott, majd beszállt és remekül védekezett" - tekintett vissza a nagy győzelemre Darrin Govens.

Az összecsapást éppen Govens döntötte el, aki a negyedik negyedben és a hosszabbításban abszolút főszerepet vállalt, sorra bontotta meg a somogyiak védekezését, harcolta ki a faultokat, helyzetbe hozta a társait és ekkor már ő sem fukarkodott a befejezésekkel. Az utolsó játékra szűk nyolc másodpercük volt a vendégeknek, de Govenset nem lehetett megfogni, aki egypontos hátrányban betört, faultot harcolt ki (amivel kipontozta Tomiszlav Ivosevet), ráadásul estében bevágta a győzelmet jelentő duplát is. Ugyan mindkét szurkolótábor talált kivetnivalót a játékvezetésben, a Falco honosított játékosa szerint nem volt ezzel gond.

"A mérkőzést szerintem végig jól vezették, az utolsó dobás viszont nagyon kemény volt. Igazából tudtam, hogy agresszív játékot kell végrehajtanom és ha ez menni fog, akkor lesz lehetőségem egy jó dobásra, vagy egy fault kiharcolására. Szóval agresszív voltam, jött a fault és a dobás is" - tekintett vissza a mérkőzést edöntő jelenetre a Falco klasszisa.

Govens végül 27 ponttal (9/16 mezőnyből), hat lepattanóval és kilenc gólpasszal zárt, 38 VAL-ig jutott, gólpasszból csak a negyedik negyedben jegyzett négyet, pontból pedig kizárólag a 13-14-re végződő hosszabbításban tízet, ez végül a győztes kosárral, valamint a Falco nehéz helyzetben aratott nagy győzelmével együtt nálunk most a Hétvége MVP-je címet jelentette számára Ivosevvel megosztva.

fotó: delfinek.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus