A Hétvége MVP-je: Eilingsfeld János

A Paks magasembere a védekezést és az energiát emelte ki - nálunk ő volt a hétvége legértékesebb játékosa. 

Az NBI/A-csoport első fordulójának egyik legjobb teljesítményét az Atomerőmű SE nyújtotta, hiszen Teo Cizmic alakulata kiváló kosárlabdát bemutatva, harcos védekezéssel és gördülékeny támadójátékkal győzte le a tavalyi ezüstérmes, idénre tovább erősödő Falcót. 

A siker egyik fő letéteményese a Szolnokról visszatérő Eilingsfeld János volt, aki 10 pontos, 13 lepattanós dupla-dupláját négy gólpasszal, két blokkal és hat kiharcolt faulttal toldotta meg, így 31 VAL-lal zárt - abszolút vezére volt a Paksnak, teljesítménye alapján így nálunk ezúttal ő lett a hétvége MVP-je.

"Én nem szeretném megítélni a saját teljesítményemet, tettem a dolgom, tettem, amit kellett, és ezt szeretném a jövőben is" - mondta a Kezdő5.hu-nak Eilingsfeld.

"Nagyon komoly skalpot gyűjtöttünk, a Falco a bajnokság egyik legerősebb keretével rendelkezik. Jól felkészültünk a játékukból, és úgy mentünk fel a pályára, hogy nem foglalkoztunk semmivel, extra védekezést produkáltunk, végig koncentrálni tudtunk, ennek pedig meglett az eredménye. A végeredményt látva úgy tűnik, hogy sima meccs volt, de egyáltalán nem, belülről végig nagyon kellett figyelni, nem volt egyszerű" - értékelte a hétvégi sikert a játékos.

Eilingsfeld vezetésével a paksi frontcourt komoly fölénybe tudott kerülni a Falco magasembersorával szemben, hiszen a Zsigeranovics-Tóth-Pustahvar trió összesen nyolc pontig és hét lepattanóig jutott.

"Hogy mi volt a kulcs? Az akarat és a védekezés. Ilyen intenzitással, lendülettel, energiával kell pályára lépnünk mindig, ezzel most a Falco sem tudott mit kezdeni. A felkészüléshez képest most támadásban is sokkal jobban járattuk a labdát, eddig ez nem igazán volt ránk jellemző, most viszont jól passzoltunk, és eredményesek tudtunk lenni. De a kulcs a védekezés volt, abból tudtunk gyors kosarakat is szerezni" - magyarázta Eilingsfeld.

Ezek után a hétvégén az újonc DEAC otthonában lép pályára az ASE, de az ilyen hazai sikerek után a kötelezőnek tűnő idegenbeli meccsek mindig nagyon nehezek lehetnek - nem is veszik biztosra a győzelmet, sőt.

"Ugyanilyen energiával kell pályára lépnünk, ugyanilyen intenzitással kell védekeznünk. Ez kijöhetett volna a felkészülés alatt is, de jobb, hogy most történt meg a Falco ellen. A DEAC otthonában és minden más mérkőzésen is így kell játszanunk, mert vissza akarjuk helyezni a Paksot az erősorrendben oda, ahol a tavalyi évet megelőző szezonokban volt. Felkészülünk a debreceniek játékából, kielemezzük őket, és megpróbálunk nyerni" - tekintett előre a hétvégére a játékos.

fotó: Molnár Gyula, kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus