A Hétvége MVP-je: Govens szerint a ritmus volt a kulcs

A Falco vezére szerint a gyors játék volt a lényeg a magasabb Kaposvár ellen - a negyedik negyedet kiülhette - idegenben is nyerniük kell.

Látványos és rendkívül hatékony támadójátékot bemutatva győzte le az addig veretlen Kaposvárt, így 3-2-re javította mérlegét a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely. A vasiak az első negyedet követően magabiztos előnyt építettek ki, majd a harmadik játékrész vége felé el is döntötték az érdemi kérdéseket - végül a száz pontot is elérték, így veretlenek maradtak az Aréna Savariában.

"Kulcsfontosságú győzelmet arattunk, bár igazából ez minden győzelmünkről elmondható. A célunk és a sikerünk alapja az volt, hogy a saját tempónkat tudtuk ráerőltetni a Kaposvárra, gyorsabban kosárlabdáztunk, hiszen tudtuk, hogy nagyon magasak" - értékelt a Kezdő5.hu-nak a szombathelyiek vezére, Darrin Govens, aki nálunk a hétvége megosztott MVP-címét is elnyerte Marko Djeraszimoviccsal egyetemben.

Govens egyébként ezen az összecsapáson is kiváló teljesítményt nyújtott, 21 pontig (5/10 mezőnyből, 2/4 tripla, 9/9 büntető), öt lepattanóig és tíz gólpasszig jutott, ezzel 35-ös VAL-t ért el - nem nagyon tudott vele mit kezdeni a Kaposvár.

"Én csak a saját ritmusomban akartam játszani és kiszolgálni a csapattársaimat is. Arra koncentráltam, hogy mi a dolgom és mire van szüksége a csapatnak, ezt pedig sikerült is megoldanom. Aztán a teljes negyedik negyedet kiülhettem" - tette hozzá a hátvéd, aki ezúttal csak 27 percet játszott, és a harmadik negyed végétől már nem küldte vissza Szrecsko Szekulovics. 

Govensre rá is fért a pihenő, hiszen amellett, hogy a bajnokságban is komoly teher van rajta, szerdán 39 percet játszott a Szolnok elleni nemzetközi kupameccsen - a Europe Cupban 36,7 percet átlagol hét közben, ehhez jönnek még a hétvégi magyar bajnokik.

Most is nehéz hét előtt áll a Szombathely, hiszen kedden 18:30-tól már a Karposh Sokoli ellen meccsel a társaság, hogy aztán hétvégén elutazzon Sopronba. "Jól érzem magam és remélem, hogy együtt, csapatként eredményesen tudjuk folytatni. Sopronban nagy meccsre számítunk, mert idegenben is rá kell találni a ritmusunkra, ezt meg kell és meg is fogjuk tenni!" - tekintett előre Govens.
 

fotó: FIBA

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus