A Hétvége MVP-je: idei legjobbját hozta Szabó Zsolt

Lepattanózásban szenzációs egy ideje a ZTE magasembere, aki a negyedik negyedben tarthatatlan volt támadásban is. 

Parádés teljesítményt nyújtott a Kaposvár elleni hazai rangadón Szabó Zsolt, hiszen a ZTE magasembere 17 lepattanót tépett le, majd a negyedik negyedben támadásban is főszereplővé vált: 4/4 triplával és 13 ponttal jelentkezett abban a tíz percben, amelyben az addig végig hátrányban lévő csapata megfordította és végül megnyerte a találkozót. Szabó ezzel a teljesítménnyel nálunk elnyerte a forduló MVP-címét

"Örülök, hogy sikerült bedobni azt az első hármast, egy ilyen után mindig emelkedett hangulatba kerül a játékos, és utána talán könnyebb már a többit beemelni. Sajnos előtte nem igazán ültek a dobások, de jöhetnének az ilyen időszakok előbb is, nem kellene várni vele az utolsó negyedig... Mondhatjuk, hogy idén ez volt eddig a legjobb meccsem, remélem, hogy hasonló lesz a folytatás" - nyilatkozta a Kezdő5.hu-nak Szabó Zsolt. 

"Lassabban és körülményesebben, sok hibával játszottunk az első félidőben, a Kaposvár ránk erőltette a maga játékát. A szünetben ezt átbeszéltük, védekezést váltottunk, és utána sikerült gyorsabb kosárlabdát, jobb csapatjátékot produkálnunk, ez volt a kulcs. Rendben volt a védekezésünk és a lepattanózásunk is, a bedobott nagy hármasok adtak némi plusz önbizalmat a csapatnak, ezeknek is köszönhetően sikerült nyernünk" - mondta a siker okairól az erőcsatár. 

A találkozó utolsó perceiben a hazaiak előhúzták a tavaly többször látott alacsony szerkezetet (amelyben Szabó az ötös, Mohácsi Máté pedig a négyes), miközben a Kaposvárnál a magas felállás (Dunn mellett Baki és az Ivosev-Hendlein-Spica trió) volt fent - így Szabónak is nagyon kemény dolga volt védekezésben, valamint lepattanózásban is. 

"Igen, ezt tavaly többször is alkalmaztuk, most már az első fordulótól két ötös centerünk van, így ritkábban fordult elő, de most megint így játszottunk. Igazából ha az a feladatom, hogy ötösben brusztoljak a palánk alatt, akkor azt próbálom megoldani, most szerencsére nem ment rosszul, a Kaposvár a három magasa ellenére nem nagyon szedett több lepattanót, jól megoldottuk. "

Szabó egyébként a lepattanózásban mindenképpen extrát hoz az utóbbi időben, az elmúlt három találkozón 39 (!) lecsorgót kaparintott meg, miközben az azt megelőző haton összesen 29-et - a soron következő, Falco elleni idegenbeli rangadón is nagy szükség lesz az ő remek játékára. 

"Nem kezdtük jól a bajnokságot, de most haladunk azért felfelé, volt légióscserénk, illetve most érkezik James Kinney is. Nagyon erős csapathoz látogatunk Szombathelyre, ők is sok hármast dobnak és gyorsabb kosárlabdát játszanak, szóval hasonló stílust képviselnek, mint mi. Nehéz megmondani még, hogy mi dönthet, de az biztos, hogy ha jó százalékkal dobunk és jól védekezünk, akkor megnyerhetjük a mérkőzést." 
 

fotó: zaol.hu / Katona Tibor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus