A Hétvége MVP-je: Isaiah Armwood tarthatatlan

Már másodszor szerepel rovatunkban a DEAC légiósa - szerinte fekszik neki a debreceniek támadójátéka. 

Ismét parádés teljesítményt nyújtott hétvégén Isaiah Armwood: a DEAC centere 27 ponttal (10/16 mezőnyből), 11 lepattanóval és 5 gólpasszal segítette csapatát, 38-as VAL-értékével pedig ismét ő lett a forduló MVP-je. Az ezúttal is nagyon sokoldalúan játszó légióst ennek apropóján kérdeztük. 

"Igen, úgy gondolom, hogy elég sokoldalú teljesítményt nyújtottam. Az edzőnk jól feltárta az ellenfél védekezésének gyenge pontját, és mi folyamatosan azt támadtuk, különösen a második félidőben. Az volt a cél, hogy Farkas Attila és én is olyan helyzetben kapjunk labdát, ahonnan jó hatékonysággal meg tudjuk oldani, és ez jól is működött, sikeresnek bizonyult" - magyarázta a Kezdő5.hu-nak Isaiah Armwood.

A magasember ráadásul nem csak ezen a találkozón, de az egész bajnokság folyamán remekelt eddig, hiszen 31,88-as VAL-értéke kilenc forduló után a liga legjobbja - 19,3 pontjával egyelőre ő a pontkirály, 9,9 lepattanója a harmadik helyre elég a vonatkozó listán, és 2,1 blokkjával is első a teljes mezőnyben.

"A védekezés és a lepattanózás olyan dolog, amit mindig elvárok magamtól, mert ez csak rajtam múlik, én tudom kontrollálni. Abban kételkedem, hogy eddig én lennék a bajnokság legjobbja, mert nem tudom, hogy a többiek pontosan mit csinálnak, én egyszerűen csak mindig próbálok a lehető legkeményebben játszani és olyan helyzetbe hozni a csapatom, hogy nyerni tudjunk" - reagált a DEAC magasembere.

"Az biztos, hogy a csapat támadójátéka fekszik nekem, de ez az edzőnkön és a társakon múlik leginkább, mert miattuk kerülök olyan helyzetekbe, hogy pontokat tudjak szereni. Az edzőnk mindig hagyja, hogy kihasználjuk az erősségeinket."

Az újonc eddig Armwoodra építve kiválóan menetel, 5-4-es mérlegével felsőházi helyen áll jelen pillanatban - most jön a bajnokságban egy kis szünet, majd december 6-án Zalaegereszegen folyatja szereplését a Debrecen. "Azt mondanám, hogy tízes skálán hetesre értékelem az eddigi teljesítményünket. Szerintem rendben van, amit csinálunk, nyertünk öt meccset négy vereség mellett, voltak sérüléseink is, ugyanakkor sokat tudunk még fejlődni. Én a magam részéről most pihenek pár napot, aztán vissza a munkához."
 

fotó: DEAC Kosárlanda NB I. Facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus