A Hétvége MVP-je: Ivosev feladta a leckét a Körmendnek is

Nagyon nehéz a kaposvári magas szerkezet ellen játszani - hihetetlen hangulatot teremtettek a szurkolók - eddig jó munkát végeztek. 

Nagy győzelmet aratott szombaton a Kaposvári KK, hiszen a somogyiak a Körmend ellen nyertek rangadót hazai pályán és továbbra is veretlenek a bajnokságban. A siker egyik mozgatórugója Tomislav Ivosev volt, aki 23 ponttal (8/14 mezőnyből, 6/6 büntető), 10 lepattanóval, 11 kiharcolt faulttal, két gólpasszal végül 41 VAL-ig jutott, ezzel nálunk ő lett a Hétvége MVP-je. 

"Nagyszerű mérkőzést játszottunk és őszintén szólva, amikor ilyen hangulatban játszol, mint amit a kaposvári szurkolók teremtettek, az extra energiát ad. Hihetetlen volt és szeretném nekik megköszönni ezt az óriási támogatást" - nyilatkozta a Kezdő5.hu-nak Tomislav Ivosev. 

"Szerintem az én teljesítményem is a csapatjáték eredménye. Jól játszottam ezen a meccsen, én úgy gondolom, de a csapatmunka miatt nyertünk, nem jó egy embert kiemelni" - tette hozzá saját teljesítményével kapcsolatban.

A Kaposvár egyelőre borzasztóan szűk rotációval dolgozik, hiszen Baki Gergely sérülése miatt gyakorlatilag csak a kezdőötös és Papp Péter kap komoly játékperceket, Hock Gergő, Grebenár Péter és Blaskovits László egyelőre ritkán kerül pályára. Ennek ellenére a Jászberény, a MAFC és a Körmend ellen is higgadt maradt a társaság a végjátékban és az ott hozott jó döntésekkel, jó védekezésekkel és clutch dobásokkal szerezte meg a győzelmeket. 

"A csapatunk mérkőzésről mérkőzésre jobban néz ki, vannak még hullámvölgyeink, de ez normális a szezon ezen részében. Baki Gergő eléggé hiányzik, remélhetőleg hamarosan visszatér, Papp Peti viszont játszhat, ami nagyon pozitív. Ráadásul van még fiatalunk, aki szerintem jó munkát tud végezni" - magyarázta Ivosev.

A gárda egyik különlegessége, hogy Ivosev a kezdőben hármasként szerepel és kiváló triót alkot Hendlein Rolanddal, valamint Marko Spicával - a három magasember elöl-hátul remekül működik együtt és kiegészítik egymást. 

"Hogy hogy érzem magam kiscsatárként? Hát, az látható a meccseken...jó, csak viccelek... igazából még mindig próbálom megszokni, de nagyon jól érzem magam. Szerintem nagyon nehéz ellenünk játszani, amikor Roli, Marko és én egyszerre vagyunk pályán, valóban elég hatékony támadásban és védekezésben is" - reagált a hétvége MVP-je.

Fekete Ádám legénysége most az első győzelmét Kecskeméten megszerző Sopronhoz látogat, ahol szintén nem számíthat könnyű összecsapásra. 

"Ez a három győzelem azt jelenti, hogy jó munkát végeztünk és plusz motivációt ad ahhoz, hogy haladjunk tovább. Sopronban biztosan megint nagyon nehéz lesz, jó játékosaik és jó hazai pályájuk van. Úgy megyünk oda, hogy a saját játékunkat, a saját ritmusunkat játsszuk és abban biztos vagyok, hogy ha ugyanúgy a maximumot hozzuk ki magunkból, mint eddig, akkor ott is képesek leszünk nyerni" - tekintett előre

fotó: kosarsport.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus