A Hétvége MVP-je: Kendrick Perry feljebb kapcsolt

Sok fegyverük van támadásban - szerinte az Olaj a legjobban védekező csapat itthon - szeret Vojvodával játszani. 

A férfi NBI/A-csoport alapszakaszának ötödik fordulójában Kendrick Perry lett a Kezdő5.hu MVP-je - a Szolnok irányítója nagyon kevés hibával vezette győzelemre csapatát a Paks elleni rangadón. Őt kérdeztük erről a meccsről, az Olajról és az előttük álló mérkőzésekről is.

"Rendkívül intenzív volt a Paks elleni meccs! Tudtuk, hogy egy nagyon jó edző által irányított nagyon jó csapat ellen fogunk játszani, jól is kezdtünk, ezt pedig végig tudtuk vinni az egész első félidőn. A harmadik-negyedik negyedben aztán momentumot vesztettünk, védekezésben nem voltunk olyan agresszívek, mint az első félidőben, ez a támadójátékunkat is negatívan befolyásolta, de végül meg tudtuk állítani a Paksot, amikor a legjobban kellett, bedobtunk néhány extra dobást, így meg tudtuk nyerni a mérkőzést" - nyilatkozta Perry a Kezdő5.hu-nak az ASE elleni derbiről. 

"Szerintem egész jó meccset játszottam, amikor megtudtam, hogy Milosevics nem lesz ott, egyértelművé vált, hogy mindannyiunknak előre kell lépni. Quincy és Vojvoda is nagyot játszott, mindenki hozzátette a magáét, szóval ez egy remek csapatteljesítmény volt" - tette hozzá saját játékával kapcsolatban. 

A Szolnok továbbra is veretlen a hazai bajnokságban, 4-0-val vezeti a tabellát, és nagyon meggyőző játékot produkál - Perry szerint elsősorban azért, mert védekezésben ők a liga legjobbjai, támadásban pedig tele vannak fegyverekkel. 

"Csapatként szerintem nagyon erősek vagyunk. Önzetlen játékosaink vannak, akiket nem érdekel, hogy éppen ki dobja a legtöbb pontot, mindannyian nyerni akarunk. Ha pedig mindenki ugyanazt akarja, az sokkal könnyebbé teszi a játékot. Támadásban minden poszton megvan a fegyverünk, legalább négy-öt játékos dob tíz pont felett minden meccsen, védekezésben pedig szerintem mi vagyunk a bajnokság legjobbjai. Amiben fejlődnünk kell, az a harmadik negyedek kezdete, sokszor indítottuk lassan a második félidőket, amik lendületbe hozzák az ellenfeleket. Ahogy haladunk előre, úgy kell egyre erősebbé válnunk negyven percen keresztül."

Az irányító eddig kiválóan működik együtt a Szolnok ikonjával, Vojvoda Dáviddal, akire még ellenfélként is emlékszik. 

"Vojvodával játszani nagyszerű! Emlékszem, amikor még körmendiként ellene játszottam és figyeltem, hogy milyen jó játékos. Most csapattársak vagyunk, és az én dolgomat jelentősen megkönnyíti az, hogy egy ilyen tehetség van mellettem. Ő és Milosevics kiválóan vezetik a csapatot, és mindig lehet rá számítani, hogy amikor leginkább kell, előlép egy nagy játékkal."

A következő napokban két erőpróba is vár a Szolnokra, előbb a Falcóhoz látogatnak a FIBA Europe Cupban, majd hétvégén az Alba otthonában lépnek pályára bajnoki mérkőzésen.

"Nagyon nehéz meccsek várnak ránk ezen a héten, mentálisan és fizikálisan is nagy kihívás lesz néhány nap alatt két ilyen találkozót is lejátszani. A Falcóról tudjuk, hogy nagyon kemény ellenfél lesz, mert jó formában vannak, és a hazai pálya is sokat segít nekik, így fejben élesnek kell lennünk negyven percen keresztül. Az Albának ugyan vannak gondjai, de akkor is a bajnoki címvédőről beszélünk. Tudjuk, hogy ellenünk mindenki a legjobbját akarja nyújtani, és biztosnak kell lennünk benne, hogy mi harcosabbak leszünk náluk" - tekintett előre Perry.
 

fotó: olajtv.hu, Bugány János

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus