A Hétvége MVP-je: Lóránt Péter újabb extra teljesítménye

Ilyen lepattanózással és ennyi gólpasszal nem lehetett nagy baj - javul a dobóforma - a Kaposvár ellen a gyors játék lehet a kulcs.

28 pontos, 14 lepattanós teljesítményével vezette győzelemre az Alba Fehérvárt Lóránt Péter a Sopron ellen, a magasember ezzel kiérdemelte a Hétvége MVP-je címet - őt kérdeztük erről és a kedd este következő újabb megmérettetésről. 

"A saját teljesítményemmel nem nagyon szeretnék foglalkozni, inkább kollektíven, a csapatról beszélnék, mert nagyon örülök neki, hogy a szünet után Minkszben is helytálltunk és most a Sopront is sikerült legyőznünk. Úgy fest, hogy kezdünk visszatalálni arra az útra, amelyen a szezon előtt szerettünk volna elindulni" - értékelt a Kezdő5.hu-nak Lóránt.

"Kicsit tartottam ettől a meccstől, mert a Sopron helyezése nem tükrözi hűen a játékerejét, illetve egy edzőváltás után minden csapat nagyon veszélyessé tud válni. De azt hiszem, hogy az első negyed után sikerült föléjük nőnünk."

Az Alba fölénye leginkább a lepattanóknál jelentkezett, hiszen összességében 44-27-re nyerte a lecsorgók csatáját a címvédő és összesen 14 támadót szerzett meg - Lóránt ebből is komoly szerepet vállalt, ráadásul a csapatszinten kiosztott 21 gólpassz is jól mutat. 

"Amikor ilyen arányban nyeri egy csapat a lepattanóharcot és ilyen sok gólpasszt ad, akkor nagy baj nem lehet, ha a mi gyors játékunkban sok a gólpasszt, akkor mindenki jobban élvezi. Jobban is dobtunk, illetve elég sok támadópattanót szereztünk meg és azt hiszem, hogy az irányítójuk kivételével azért sikerült semlegesítenünk a veszélyes játékosaikat" - mondta erről Lóránt.

A címvédőnél komoly gondot jelentett a szezon elején a kinti dobás, az Alba a bajnokság leggyengébben triplázó csapata jelen pillanatban - ezúttal 35%-kal tüzeltek távolról, a Sopron ellen sikerült javulniuk.

"Igen, ezt Báne fel is hozta nekünk többször, hozzáteszem, hogy abszolút jogosan. Bár az igazság az, hogy ez sem teljesen reális, hogy mi legyünk a leggyengébben triplázó csapat, ebben is benne van a szezon eleji gyengélkedés, amikor a sorozatos vereségek idején nagyon rosszul dobtunk" - reagált a fehérváriak csapatkapitánya.

Pihenésre nincs idő, hiszen kedden este már a Kaposvár ellen lépnek pályára az első fordulóból elhalasztott bajnokin Dzunics Braniszlav tanítványai. A somogyiak éppen ellenkező úton járnak, sorozatban ötször kaptak ki a 4-0-s rajt óta, a hétvégén Szolnokon maradtak alul.

"Ellenük jóval nehezebb lesz hasonló lepattanózásbeli különbséget kialakítani, hiszen három magassal, az Ivosev-Hendlein-Spica trióval játszanak, amelyben Ivosev le tud menni négyesbe, vagy akár ötösbe is. Ez nagyon kellemetlen szerkezet, biztos, hogy erőltetni fogják a pozíciós játékot, ráadásul ott van náluk Dunn és Tóth Peti, akik képesek kintről is helyzeteket kreálni. Megvan náluk az egyensúly támadásban, de ha mi tudjuk kontrollálni a lepattanókat és rájuk tudjuk erőltetni a gyors játékunkat, akkor minden esélyünk meglesz a győzelemre, nagyon nem szeretnénk most (és persze semmikor) egy hazai vereséget."
 

fotó: FIBA

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus