A Hétvége MVP-je: megkérdeztük Isaiah Armwoodot

Ellenállhatatlan volt a DEAC centere - szerinte kontrollálni tudták a Paks elleni meccset - működött az alacsony szerkezet. 

Nagyszerű győzelmet aratott a hétvégi fordulóban a DEAC, hiszen az újonc kiváló játékkal verte meg az első fordulóban a Falcót legyőző Paksot. A sikerben óriási szerepet vállalt Isaiah Armwood, hiszen a center (26 pont, 11 lepattanó, 3 gólpassz, 4 blokk, 11/15 mezőnyből, 2/2 tripla, 42 VAL) elöl-hátul teljesen tarthatatlannak bizonyult, mellette nem tudott úgy érvényesülni támadásban a Falco ellen villogó Ogunyemi-Eilingsfeld páros sem, ez pedig alapjaiban határozta meg a meccs képét. Teljesítményével nálunk Isaiah Armwood lett a Hétvége MVP-je

"Megvan az első győzelem és ez nagyon fontos siker volt a klub számára, hiszen most jutott fel az élvonalba. A hét folyamán végigvettünk különböző stratégiákat, változtattunk a felállásunkon, és az működött jól, amikor alacsony szerkezetre váltottunk. Ezen felül most bedobtunk olyan helyzeteket is, amiket múlt héten nem" - kezdte értékelését Armwood a Kezdő5.hu-nak.

"Azt hiszem, hogy a mérkőzést nagyrészt mi kontrolláltuk. A Paks megcsinált néhány futást, főleg a második félidőben, de szerintem jól reagáltunk ezekre, és az előnyünk is volt akkora, hogy amikor rohantak, még mindig jó helyzetben voltunk. Viszont hozzá kell tenni, hogy Seth Allen faultgondokkal küzdött, ez sokat segített, mert ő az egyik legjobb pontszerzőjük, de összességében nagyszerű csapatuk van" - magyarázta a magasember. 

"Szerintem túl sok minden nem változott múlt hét óta, egyszerűen sokkal jobb támadójátékot produkáltunk, megvolt a ritmusunk, és sokkal jobban lepattanóztunk, mint múlt héten a Szeged ellen. A Szeged egy rutinos csapat volt, és kontrollálta a meccset, a saját tempójában játszott, viszont ha mi akarunk nyerni, akkor el kell hoznunk a lepattanókat, és a mi ritmusunkat kell ráerőltetnünk az ellenfélre."

Bognár Kristóf és Farkas Attila sérülése után most nem Lajsz Gergely, hanem Velkey János került be a kezdőbe, így lett alacsony a DEAC szerkezete, és így hárult még több felelősség a palánk alatt Armwoodra. "Nagyon érződött, hogy ők ketten hiányoztak, mert nagy szerepük van a csapatban, különösen magas posztokon, pontszerzésben, lepattanózásban és minden másban is. Én a magam részéről jó meccset játszottam, de az edző és a csapattársak is kiváló munkát végeztek, mert olyan helyzetbe hoztak, hogy sikeres tudtam lenni."

A hétközi fordulóban komoly feladat vár a debreceniekre, hiszen a címvédő Alba otthonában lépnek pályára. "Az Albáról egyelőre nem sokat tudok azon felül, hogy nagyon jó csapat és hogy a bajnoki címvédő. A mérkőzésig sokat meg fogok, meg fogunk tudni róluk, ahogy felkészülünk belőlük, és mindent meg fogunk tenni a győzelemért" - tekintett előre Armwood.

fotó: DEAC Kosárlabda NB I.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus