A Hétvége MVP-je: megvillant Trevis Simpson

32 ponttal húzta az Albát a légiós - ő lett a forduló legjobbja - szerinte kezdenek összeállni csapatként. 

Extra teljesítményt nyújtott hétvégén Trevis Simpson, az Alba Fehérvár amerikai légiósa: parádés hatékonysággal (10/12 mezőnyből, 5/6 tripla, 7/7 büntető) jutott el 32 pontig, ezzel győzelemre vezette a címvédőt Kecskeméten. Produkciójával ő lett nálunk a Hétvége MVP-je

"Nagyon jól éreztem magam. A mérkőzés elején el tudtam kapni a fonalat, be tudtam dobni néhány helyzetet, ezt követően pedig több üres dobásom is volt, sokszor találtak meg a többiek a gyűrű közelében is" - értékelte saját teljesítményét a Kezdő5.hu-nak az Alba légiósa, aki eddigi legjobb meccsét játszotta a bajnok és kupagyőztes együttes mezében. Elsőre a Pécs elleni borzalom idején 15 ponttal debütált, a Szolnok ellen hét egységet tett fel a táblára, ezt fejelte most meg 32-vel - a három meccsen dobott már tizenegy triplát 58%-kal, megmutatta, hogy van benne potenciál. 

A fehérváriak ezúttal tudták a saját játékukat játszani és ráerőltették akaratukat a Kecskemétre, dobtak 89 pontot a híresen jól védekező Forray-legénység otthonában, és magabiztos győzelmet arattak.

"Számunkra mindig a védekezés és a lepattanózás a győzelem kulcsa, most pedig nagyon jól védekeztünk csapatként. Ebből sikerült több könnyű kosarat szereznünk, leindítanunk ellenfelünket, és elvenni tőlük a második esélyeket" - magyarázta Simpson.

A komoly hullámvölgy és a rengeteg sérülés után úgy fest, hogy elindult felfelé az Alba, sorozatban két győzelmet aratott a társaság, egy nemzetközi siker mellett a bajnokságban is sikerült megtörniük a jeget, 

"Szerintem végre kezdünk összeállni, mert korábban azért volt több sérlésünk is, most viszont végre egyben van a csapat, mindenki egészséges. Nem kifogás, de az azért eléggé megnehezíti a dolgokat, ha felkavarodik a rotáció, és kulcsemberek hiányoznak hetekig" - mondta erről Simpson.

A gárda szerdán a  Bnei Herzliya otthonában lép pályára, majd pénteken már hazai környezetben fogadja a Szedeákot - erről a meccsről a vendégek egyik vezére, Juhos Levente nyilatkozott portálunknak.


fotó: FIBA

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus