A Hétvége MVP-je: nagyot fordult a világ Ivica Radiccsal

Egymás után másodszor érte el a 30 pontot és a 40 VAL-t, pedig a szezon nem így indult - megkérdeztük, hogy hogyan éli ezt meg. 

A hétvége legjobb egyéni teljesítményét Ivica Radic, a Zalakerámia ZTE KK centere szállította, hiszen a horvát légiós szenzációs hatékonysággal (16/19 mezőnyből) szerezte 34 pontját Sopronban, ráadásul tíz lepattanót is begyűjtött, így 43 VAL-jával ő lett a Hétvége MVP-je

"Kemény meccs volt és egy nagy idegenbeli győzelem, jól játszottunk, különösen ami a támadójátékot illeti. Igazi csapatként működtünk, és ezért tudtam ennyi pontot dobni, a csapattársaim sokszor hoztak olyan helyzetbe, hogy eredményes tudjak lenni, illetve persze nekem is jó napom volt" - mondta teljesítményéről a Kezdő5.hu-nak Radic. 

A center az utóbbi találkozókon kiváló formában van, hiszen a mostani 34 pontos, 43 VAL-os estéje előtt a DEAC ellen is 30 ponttal, illetve 40 VAL-lal jelentkezett, azt megelőzően pedig 18-at szórt a Falcónak - ezeken a találkozókon 36/45-öt dobott mezőnyből, félelmetes szériát fut.

"Jól játszottam az utóbbi meccseken, de az a normális, ha vannak jobb és kevésbé jó időszakok egy szezon során. Otthonosabban érzem magam, illetve csapatként is jobban játszunk elöl-hátul, jobban betartjuk a taktikai utasításokat, én is jobb ritmusban vagyok mostanában."

Pedig a szezon eleje még nem így indult a ZTE és Radic számára sem - a gárda 0-3-mal kezdett, a centert pedig finoman szólva sem zárták szívükbe a szurkolók az első fordulókban, volt is egy összetűzése velük.

"A szezonkezdet egy hidegzuhany volt számunkra, alapvetően rosszul játszottunk, főleg védekezésben, de aztán javítani tudtunk az apró dolgokon, sikerült fejlődnünk. Először védekezésben javultunk fel, aztán később támadásban is. A szurkolók otthon és idegenben is velünk vannak, nagyon a szívükön viselik a dolgokat, ezért is reagáltak akkor úgy, ahogy. A megoldás nem az, hogy egymást támadjuk, de közösen kell megoldani a problémákat, mert mi is azt akarjuk, hogy jól játsszunk és nyerjünk, nem csak ők. A gondok ráadásul néha mélyebbek annál, mint ahogy elsőre látszik. De köszönettel tartozom nekik, mert támogatnak minket, beszéltem a vezetőjükkel, és sokkal jobb a viszonyunk, segítettek nekem a pályán kívül is" - mondta erről Radic.

Bencze Tamás legénysége csütörtökön idegenbeli rangadóra utazik, az otthon bombaerős PVSK-hoz látogat. "Nagyon fontos a PVSK elleni meccs, mert ugyanolyan a mérlegünk, otthon pedig kiválóan játszanak, hiszen legyőzték a Falcót is. Arra számítok, hogy védekezésben és támadásban is elvégezzük a feladatainkat, a saját játékunkat fogjuk játszani, meglesz a kellő önbizalmunk, és együtt meglehet a győzelem is. Meccsről meccsre, lépésről lépésre kell haladnunk."

"Végezetül mindig szeretnék hálát adni Istennek mindenért, különösen azért, mert erőt ad és velem van a jó, illetve a rossz időszakokban is" - zárta szavait a ZTE légiósa.
 

fotó: kosarsport.hu 
slide: zaol.hu / Katona Tibor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus