A Hétvége Sztorija: mi a baj Kaposváron?

Zsinórban hét vereség után felajánlotta lemondását a somogyiaknál Fekete Ádám - Baki Gergelyt, a KKK játékosát kérdeztük a kialakult helyzetről.

Szombat este sorozatban hetedszer is kikapott a Kaposvári KK, a 4-0-s rajt óta 0-7-et hozott a somogyi alakulat - ugyan idegenben vállalható vereségeket szenvedett a gárda (Szombathelyen, Zalaegerszegen, Szolnokon és Székesfehérváron), a DEAC, a PVSK és a Kecskemét elleni hazai pofonok nagyon mélyre lökték az együttest.

"Úgy készültünk, hogy bármi történik, nyernünk kell, és bizakodóak is voltunk a meccs előtt, mert az utóbbi találkozókon javuló tendenciát mutattunk a játékot tekintve. Sajnos azonban csak részben sikerült átmenteni ezeket a dolgokat, küzdöttünk-hajtottunk, ahogy a Kecskemét is, de nem volt szerencsénk, és megint nem sikerült nyernünk" - mondta a szombati összecsapásról a Kezdő5.hu-nak Baki Gergely, a KKK játékosa.

Hogy mi a fő probléma az együttesnél, az jelenleg nem egyértelmű, az viszont biztos, hogy a szoros végjátékokat mostanában rendre elbukja a társaság - a KTE ellen hosszabbításban, a Pécs ellen didaszóra maradt alul a Kaposvár.

"Őszintén nem tudom, ha egyértelmű lenne, hogy mi a gond, akkor már nem lenne gond. A legnagyobb problémát én talán abban látom, hogy a csapat nem tud huzamosabb ideig megfelelően koncentrálni, ha 30-35 percig jól játszunk, akkor is jön egy rövidzárlat, amely idő alatt lenullázunk mindent. Ha előnyünk van, akkor elkényelmesedünk, taktikai fegyelmezetlenségeket követünk el, úgy érezzük, hogy belefér egy rossz passz, egy rosszul kiválasztott dobás, és nem tudunk végig jól játszani. Ez egy folyamatosan fennálló gond, az első, még győztes meccseinken nyilván kisebbek voltak ezek a hullámvölgyek, de az utóbbi három, a szünet óta lejátszott találkozónkon is ugyanúgy megvoltak ezek."

Az egyértelmű, hogy a támadójáték nem működik úgy, mint ahogy az elmúlt években megszokhattuk a Kaposvártól: különösen a kinti dobások nem ülnek egyelőre. 

"A védekezésünket szerintem sikerült még masszívabbá tenni, a Kecskemétet is elég kevés ponton tartottuk, ez az akarati tényező, tehát szerintem azzal nincs gond. Amikor viszont átmegyünk a támadó térfélre, akkor talán ez az akarat inkább görcsösséggé válik. Az első meccseken azért volt, amikor a dobószázalékunk sem volt ennyire rossz, de egyszerűen nem tudok igazából magyarázatot adni arra, hogy miért hagyunk ki ennyi üres helyzetet. Ha megnézzük, a kinti dobásainkból minden meccsen csak néhány olyan van, ami rossz vállalás vagy kiszorított helyzet, a többi az jó dobás, de egyszerűen nem esnek be. Most már ez abszolút mentális kérdés is, hiszen nagyon akarjuk a győzelmet, nagyon akarjuk, hogy beessen a dobás, de egyszerűen nem megy. Talán ha összejön egy győzelem, az átbillent minket, mint ahogy most a Kecskemét ellen is az volt a helyzet, hogy gyakorlatilag nem tudtuk átvenni a vezetést, pedig ha sikerül meglépnünk pár ponttal, lehet, hogy onnan már bedaráltuk volna az ellenfelet" - mondta erről Baki. 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a KTE elleni vereség után Fekete Ádám, az együttes vezetőedzője felajánlotta a lemondását. 

"Nekünk személyesen ezt nem mondta, de korábban már utalt rá. Én a magam részéről (és szerintem a többiek is így látják) nagyon sajnálom, mert én kiváló szakembert ismertem meg benne, minden mérkőzésre jól felkészít bennünket, megmondja, hogy mit vár, mi a feladat, kielemzi a videókat, de a pályán ő nem tudja helyettünk bedobni az üres dobásokat, nem tudja feltenni helyettünk a ziccereket, ha taktikai fegyelmezetlenséget követünk el, azt sem tudja kintről befolyásolni. Most rajta csattan az ostor, pedig minimum akkora felelőssége van ebben a sikertelenségben a játékoskeretnek, de a klubnál mindenki felelős a kialakult helyzetben."

A feszültség és a frusztráció már egyértelműen érezhető a csapaton, de Baki szerint ez természetes. "Mindenki másképp kezeli ezt a helyzetet, van, aki vehemensebb, de ha vannak is bármilyen összezördülések, az szerintem ilyenkor természetes. Többször összeültünk már és beszéltünk róla, hogy kinek hogy lenne a legjobb, de ez egyelőre nem vezetett eredményre."

Túl sok kesergésre viszont nincs idő, szerdán már a Szeged elleni hazai összecsapáson kell pályára lépni. "Többször elmondtuk, elmondtam én is már az utóbbi időben, hogy ennél nincs lejjebb, aztán mégis bebizonyítottuk, hogy van. Erre a meccsre is ugyanazzal a győzni akarással kell kimenni, mint a Kecskemét ellen, és bízunk benne, hogy most kicsit mellénk áll a szerencse. Ha most sem tudunk nyerni, akkor onnantól már tényleg tét nélkül játszhatunk, mert mindenre, amiért küzdöttünk, nagyon jelentősen csökken az esélyünk abban az esetben."

Baki egyébként sérüléssel kezdte a szezont, egy felkészülési meccs során nyúltak bele a szemébe, és azóta is kettős látással küszködik, habár a DEAC ellen már megkezdte az idényt.

"Ha százalékot kell mondani, akkor 80-85-re tenném most, sajnos nem olyan a látásom továbbra sem, mint előtte. Ahány emberrel beszéltem, mindenki mást mondott ezzel kapcsolatban, én bízom benne, hogy minél előbb rendben leszek. Most már azért nagyjából megszoktam, nem mondom, hogy néha nem zavar, de ha butaságot csinálok a pályán, vagy elrontok egy dobást, az nem emiatt van."
 

fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus