A Hétvége Sztorija: Sejfic szerint sokkal több van a Jászberényben

Számolni kell a JKSE-vel a középmezőnynek? A légiós center szerint összeálltak és jóval többre is képesek. 

Újabb nagyon fontos győzelmet aratott hétvégén a Jászberény, ezúttal a DEAC elleni hullámzó ki-ki meccset húzta be a társaság, ezzel pedig most már vitathatatlanul elindult felfelé - egyetlen győzelemre van a DEAC-tól és a Szedeáktól, ezzel a középháztól, ugyanakkor már két meccsel előzi a kiesés elkerüléséért küzdő Sopron-MAFC párost.

"Nehéz meccs volt, egész héten rájuk készültünk, nagyon jó játékosaik vannak és sokszor indítanak le, illetve dobnak hárompontost. Erre készültünk és azzal is tisztában voltunk, hogy ez mindkét csapat számára fontos mérkőzés. Nekünk sem volt egyszerű, de a szurkolóknak se, annyi fordulópont volt a találkozó során. Végül szerintem a küzdeni akarásunk döntött, nagyon akartuk ezt a győzelmet, megérdemelten ünnepelhettünk" - nyilatkozta a Kezdő5.hu-nak a Berény légiósa, Ismet Sejfic.

A JKSE rosszul, 0-5-tel kezdte a szezont, majd a Kecskemét legyőzése után ismét jött egy 0-5 - közben cseréltek két légióst is, nem volt zavartalan a helyzet. Karácsony körül azonban megjött az áttörés: megnyerték a Sopron és a MAFC elleni kulcsmeccseket is, aztán legyőzték a Kaposvárt és most a DEAC-ot is, az utóbbi öt találkozójukból összességében négyet is megnyertek. Ezzel 5-12-vel állnak, míg a DEAC és a Szedeák 6-11-gyel, mögöttük a Sopron és a MAFC pedig 3-14-gyel.

"Rosszul kezdtük a szezont, szerintem azért, mert későn álltunk össze csapatként, aztán pedig gondjaink voltak a játékoscserékkel, illetve a sérülésekkel is. Én úgy gondolom, hogy minőségi csapatunk van és sokkal jobb helyet érdemlünk, mint ahol most állunk. A javulásban, a változásban jelentős szerepe van az edzőnknek, aki folyamatosan bízott bennünk és támogatott minket. Családként tartunk össze és a győzelmektől függetlenül támogatjuk egymást" - beszélt a csapatról Sejfic.

A bosnyák center egyébként kiváló szezont fut ismét, 15 pontot és 9 lepattanót átlagol, utóbbival ligaszinten negyedik, támadópattanózásban pedig harmadik - az ő stílusa és játéka elengedhetetlen a Berény sikereiben.

"Minden meccsen a legjobb formámat akarom hozni. Tavaly igazán jó szezonom volt a PVSK-nál, most pedig Jászberényben próbálok minél jobban játszani - magam és a csapat miatt is, hogy nyerni tudjunk. Kőkeményen dolgozom, hogy minden meccsen egyre jobb legyek, a titok ebben, a kemény munkában rejlik."

Sok idő most nincs a pihenésre, szerdán már a Zalakerámia ZTE KK otthonában lép pályára a Jászberény.

"Rövid a szünet és egy nagyon jó csapat ellen játszunk. Nehéz lesz, remekül játszanak hazai pályán, a szurkolóik is sokat segítenek nekik. Megpróbálunk nyerni és bár szerintem ők az esélyesek, de a kosárlabdában sosem tudhatjuk előre, hogy ki nyer és ki veszít, bármi megtörténhet."

fotó: kosarsport.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus