A Hétvége Sztorjia: Kerpel-Froniusék egymás ellen a Jászberény-Szedeákon

Kulcsmeccset nyert Jászberényben a Szedeák - mindkét csapat fel tudott vonultatni egy-egy Kerpel-Froniust az összecsapáson. 

Szombat este ki-ki meccset játszott egymással a Jászberény és a Szedeák, hiszen a két együttes a legjobb tíz közé kerülésért küzd - az utóbbi időben remekül játszó Berény azonban nem tudta megvédeni a hazai pályáját, így kulcsfontosságú győzelmet aratott idegenben a Szeged. Az összecsapáson egymás ellen lépett pályára Kerpel-Fronius Balázs és öccse, Kerpel-Fronius Gáspár, őket kérdeztük.

"Tudtuk, hogy a Szeged mennyire agresszìvan és fizikàlisan szokott jàtszani, erre az első félidőben nem reagàltunk jòl. A harmadik negyedben ugyan megmutattuk, hogy ha a kellő energiàval jàtszunk, akkor fel tudjuk venni velük a versenyt, de egy félidőnyi előnyt nem lehet adni egy Szeged szintű csapatnak" - mondta a Kezdő5.hu-nak Balázs a jászberényi oldalról.

"Nagyon fontos meccs volt ez számunkra, tisztában voltunk a tétjével. Nehéz ellenfél a Jaszberény, főleg hazai pályán, de úgy érzem, hogy végig uraltuk a mérkőzést, bár a harmadik negyedben egy kicsit ránk ijesztettek, de összességében megérdemeltuk a győzelmet" - értékelt öccse, Gáspár a győztes csapat tagjaként.

A két testvér a pályán közvetlenül is találkozott egymással, az összecsapás végén például éppen Gáspár ütött faultot Balázs ellen. 

"Szokatlan volt az öcsém ellen jàtszani, de a mérkőzés közben ezt, ùgy érzem, hogy mindketten félre tudtuk tenni. A végén valòban ő faultolt, de szerintem összeségében jòl védekezett :)" - mondta erről Balázs. "Régóta vártam már, hogy ellene játszhassak, a  végén erre kaptam is lehetőséget. Furcsa volt így elsőre, de remélhetőleg lesz még alkalmunk párszor egymás ellen pályára lépni" - tette hozzá Gáspár.

A folytatásban mindkét csapat azért küzd, hogy a középházba kerüljön, és ezzel a győzelemmel a Szedeák tett efelé egy nagy lépést - a gárda megelőzte a Kaposvárt, és két meccs előnyt épített ki a Jászberénnyel szemben.

"Igen, egy győzelem ezen a mérkőzésen nagy lépés lett volna a legjobb 10 felé. A MAFC és a Sopron elleni meccseinket mindenképpen meg kell nyernünk, de persze innentől a Szeged és a Kaposvàr botlásaira is szükség lenne ahhoz, hogy ezt elérjük" - tekintett előre Kerpel-Fronius Balázs a JKSE szemszögéből.

"Nehéz meccseink vannak meg hátra, de szerencsére a szünet alatt visszatértek a hianyzók. Juhos Levi felépülése is jól halad, lassan ő is bevethető lesz. Igyekszünk minél több meccset megnyerni. Ez a győzelem nagy lépés volt a középház eléréséhez" - nyilatkozta Kerpel-Fronius Gáspár a Szedeák helyzetéről.


fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus