A Jászberény szeretne a legjobb 8 közé jutni

A JP Auto - JKSE elnöke, Gulyás Csaba adott interjút a csapat hivatalos honlapjának, amelyben többek között elmondta, szeretnének rájátszásba kerülni a most következő idényben.

A jkse.hu interjúja:

Ahogy az a jászberényi sportbarátok számára közismert, a JP Auto - JKSE csapata az előző szezon végén sikeresen elkerülte az osztályozót, s így az élvonalban maradt. Azóta viszont elérkezettnek láttuk az időt, hogy Gulyás Csabával, az egyesület elnökével beszélgessünk az azóta bekövetkezett változásokról éppúgy, mint a remélt folytatásról.

- A legutóbbi beszélgetésünk óta többek között az is kiderült, mely légiósokkal vág majd neki a következő idénynek a JP Auto - JKSE. Hogyan kerültek kiválasztásra ezek a játékosok, illetve minek köszönhető a gyors kiválasztásuk?

Először Stefan Tot vajdasági magyar vezetőedzővel állapodtunk meg. Ez volt az első fontos lépés. A keretelvek tisztázása után a játékosok kiválasztásában szabad kezet adtunk az új edzőnek. A játékosokat ő választotta ki. Valóban gyorsan sikerült megegyezni az új csapat gerincével, mely köszönhető Stefannak, akinek jó rálátása van a játékospiacra, illetve annak, hogy az egyesület elnöksége egy kivételével elfogadta javaslatait, koncepcióját.

- Nem csak a négy külföldi kosárlabdázó berényi szerepvállalása vált azonban biztossá, hiszen hamar eldőlt, hogy Cseh György is marad városunkban. Ez mikor és hogyan dőlt el, illetve milyen elvárások fogalmazódtak meg vele kapcsolatban?

Gyuri fontos része a csapatnak. Több szezont lehúzott már NBI/A csoportban, ezért kellő tapasztalattal rendelkezik, és fontos szempont az is, hogy jászberényi nevelésű, jászberényi fiúról van szó. Ezen indokok miatt az első volt, akivel a klub megállapodott. Elvárás vele szemben, hogy magas poszton meghatározó szerepet töltsön be a csapatban, edzésen és mérkőzésen egyaránt. Fontos feladatok várnak rá.

- Rajta kívül Mándoki Tamás, valamint Ondima Olivér is Berényben játszik majd jövőre is. Mostanra kijelenthető, hogy a tavalyi keret többi tagja nem tér vissza a soron következő bajnokságra a Jászságba?

Igen, gyakorlatilag a csapat kész van, felső posztra keresünk még egy fiatal magyar játékost. Tavalyi játékosok közül más nem lesz tagja a csapatnak.

- A helyi sportbarátok körében többen reménykedtek benne, hogy például Rastko Dramicsanin, Horváth Ákos, vagy a szinte ősberényinek számító Szögi Ádám is tovább szolgálhatja a JKSE-t. Mit üzenne azoknak a szimpatizánsoknak, akik esetleg hiányolnak egyes kosarasokat az előző gárdából?

Azzal kezdeném, hogy mindenkinek lejárt a szerződése, ezért újak megkötése előtt álltunk a szezon végén.

Szögi Ádámmal a klub meg akarta hosszabbítani szerződését, de Ő már nem akart, akar első osztályban kosárlabdázni. Gyakorlatilag ezért nem is jutottunk el a tárgyalásos szakaszba. Másodosztályban fog játszani és közben építi a civil életét.

Horváth Ákossal is szerettünk volna megegyezni, Ő is szeretett volna idejönni, sajnos azonban a tárgyalások nem vezettek eredményre. Ajánlatunkat nem fogadta el, a klub pedig nem tud többet fizetni. Ő a Vasasban találta meg a számítását.

Dramicanin valóban hosszú ideje volt a klubnál. Sokat köszönhet neki a klub, nehéz helyzetekben is maradt, tette a dolgát. A tavalyi év senkinek nem sikerült túl jól, talán neki is szüksége van a változásra. Egyszer még visszatérhet ide.

A tavalyi szezon csapatát nagyon szerettük, jó társaság volt, jó hozzáállással. Azonban tény, hogy az idény elején volt 0-13 vereségszériánk is, és majdnem kiestünk a bajnokságból.

A 2015/2016-s idénnyel a szurkolók és a klub sem volt elégedett, ezért döntöttünk a változás mellett. Reméljük, az új játékosokkal jobb eredményt érünk el, több győztes mérkőzést fogunk látni. Ebben bízunk és kérjük a szurkolókat, jöjjenek, bíztassák a csapatot.

- Bazsó Brúnó, Aleksa Brbaklics és Czirbus József személyében fiatal tehetségek is a Jászság fővárosába tették át a székhelyüket. Hogyan történt ezeknek a reménységeknek a kiválasztása?

A fiatal játékosokat mindig figyeljük mi is és természetesen játékosok ügynökei is segítik fejlődésüket, keresik nekik a lehetőségeket. Bízunk benne, hogy ezek a tehetséges fiúk itt tovább tudnak fejlődni, jó szakmai munka mellett, játéklehetőséget kapva meghatározó játékosai lehetnek hosszabb távon a JKSE-nek.

- Még viszonylag messze vagyunk a 2016/2017-es bajnoki idény kezdetétől, ám a nyitó forduló időpontja napról napra egyre közelebb van. Véleménye szerint hol tartanak az építkezésben, milyen változások várhatók még a játékosállományt illetően?

Komolyabb változások már nem várhatóak a keretben. A tavalyi év második felében látott szerkezetben tizennégyes kerettel, négy jászberényi fiúval, öt légióssal vágunk neki a szezonnak.

- Valószínűleg ennyi idő távlatából nehéz feladat jósolni, most mégis erre kérnénk: jelenlegi információi birtokában mit remél a következő szezontól? Mi a célkitűzés?

Valóban nehéz megjósolni a bajnokság végeredményét, de szeretnénk az első nyolcban végezni a végelszámolásban.

- Ezt megelőzően azonban természetesen még a felkészülési időszak következik. Végül arra lennénk kíváncsiak, mit lehet tudni az alapozás elindulásának időpontjáról, illetve annak menetrendjéről?

Utánpótlás csapataink és az ott is érdekelt felnőtt kerettagok már edzenek. A komplett felnőtt csapat 15-én kezdi meg a felkészülést. Szántai Attila jóvoltából ausztriai edzőtábor is a programban szerepel szeptember 4-11. között, valamint több edzőmérkőzést fogunk játszani.

Pontos időpontok:
2016. szeptember 3. Losonc ellen Jászberényben
2016. szeptember 11. Pozsonyban a Team Karlovka ellen
2016. szeptember 13-14. Komárom ellen, 2 mérkőzés Jászberényben 

Felkészülési tornák idegenben:
2016. augusztus 26-27. Miskolc (MEAFC, DEAC, Baja)
2016. szeptember 17-19. Léva (SK)
2016. szeptember 22-23. Pozsony (SK)
2016. szeptember 30. - 2016. október 1. Morgen Ferdinánd Emléktorna Paks.

A mérkőzések időpontját a jkse.hu honlapra fel fogjuk tenni, ha változás lesz, ott elérhetők lesznek az új időpontok. Jelenlegi információink szerint a bajnokságban az október 8-9-i hétvégén idegenben kezdünk a MAFC ellen Budapesten, az első hazai mérkőzés október 13-án a Sopron ellen várható. A bajnoki program nem végleges, így még lehetnek változások. 

Hajrá, JKSE!!

 

Forrás, Foto, Slide - jkse.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus