A támadópattanók és az ASE sebessége dönthet a Paks-Kaposváron

Szekulovics szerint nem kérdés, hogy kötelező nyernie a Falcónak - ezt várják az érintettek a mai két NBI/A-s meccstől. 

 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák 

Szrecsko Szekulovics, Falco (vaol.hu): Nem vitás, ez a mérkőzés a kötelező kategóriába tartozik, csakis a győzelem az elfogadható eredmény részünkről. De tudjuk azt is, hogy nem szabad lebecsülni az ellenfelünket, hogy vélhetően kemény, nehéz mérkőzés vár ránk. A Szeged rutinos, ponterős légiósokat vonultat fel. Ciric a csapat vezére – akit talán senkinek nem kell bemutatni az Arena Savariában. Boltic remek irányító, Sulovic minőségi center. És motivált, harcos magyar fiatalok teszik teljessé a keretet. Arra számítok, hogy a felszabadultan, tét nélkül pályára lépő Szedeák keményen védekezik, megpróbál majd távolról megszórni minket. Már a meccs elején nagyon vigyáznunk kell arra, hogy ne kapja el a ritmust, mert ha belelendül, akkor nehéz dolgunk lesz. Kemény védekezést, szervezett játékot várok a fiúktól, továbbá gyors, pontos kosárlabdát, nekünk kell diktálni a ritmust. Azon leszünk, hogy győzelemmel búcsúzzunk az évtől, a szurkolótáborunktól. Szerencsére most hosszabb időnk volt a felkészülésre, két nap pihenőt is engedélyeztem a srácoknak – mindenki frissen, motiváltan várja a mérkőzést. Hiányzónk nincs.

Andjelko Mandics, Szedeák (Naturtex-SZTE-Szedeák): Sok barátom és ismerősöm van Szombathelyen, de egy nagyon erős csapathoz látogatunk pénteken este. Nem vagyunk túl jó formában, a sérülések meghatározták az utóbbi meccseinket, de azt ígérhetem, hogy küzdünk és harcolunk a Falco ellen is, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég

Atomerőmű SE - Kaposvári KK

Teo Cizmic, Paks (kosarlabda.ase.hu): A Kaposvár mindössze két vereséggel van mögöttünk, egyáltalán nem számítok könnyű találkozóra. Erősek, agresszívak, sokat játszanak pozícióban, ráadásul Dunn és Evans révén egy kiváló hátvéd-párossal állnak fel. Nagyon veszélyes meccs előtt állunk, ez egészen biztos. A Szeged két sérülttel érkezett hozzájuk, de nem hinném, hogy csak emiatt, vagy a felfogatott kezdőcsapat miatt nyertek volna. Ez utóbbi kicsit megzavarhatta az ellenfelet, de alapvetően nem osztott-szorzott, hiszen pár perc után visszaváltottak a megszokott, három magasemberes szerkezetre. Sokan egyébként csak azt látják, hogy a Kaposvár elveszett egy halom meccset, de arra nem figyelnek, hogy a Szolnok és a Falco elleni találkozókat leszámítva ezek pár pontos vereségek voltak, amelyek során több mint harminc percig abszolút partban voltak az ellenfelükkel. Nagyon fizikális mérkőzés lesz, ahol fel kell vennünk a kesztyűt és nekünk is ennek megfelelően játszani. Agresszíven kell kezdenünk és gyorsindításokkal operálni, ellenfelünk ugyanis alapvetően lassabb, nehézkesebb csapat, mint mi. Továbbra is jól kell dobnunk, e nélkül nem megy. Külön figyelnünk kell arra, hogy levédjük a belső játékukat illetve Dunn pick&roll játékát, nem engedélyezhetünk nekik támadólepattanókat, illetve figyelnünk kell Evans távoli tripláira. Ezek lehetnek a meccs kulcs elemei. Persze ezek mellett lesz még sok apró dolog, de ezek a legfontosabbak.

Baki Gergely, Kaposvár (Kaposkosár): A paksi csapat egy gyors és kemény kosárlabdát játszó együttes, Cizmic mester ismerhetjük már Körmendről is, ott is nagyon jó csapatot csinált. A szezonjuk első fele talán nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, voltak náluk játékoscserék, azóta úgy tűnik, hogy stabilizálódik náluk a helyzet és normalizálódik a játék. Mindenki megtalálta a szerepét a csapatban és az előző fordulóban ugye Körmenden tudtak nyerni, ami egy óriási fegyvertény. Ki kell zárnunk őket, hiszen nagyon agresszíven támadják a támadópattanókat, jól dobnak kintről, ezekre a dolgokra kell felkészülni és nagyon remélem, hogy sikerül majd győzedelmeskednünk.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus