A védekezés dönthet a két csütörtöki NBI/A-s rangadón

Az Alba-Körmend és a ZTE-Szolnok meccs előtt is a védekezést emelték ki az érintettek - nem készül könnyű meccsre a PVSK Sopronban. 

JP Auto-JKSE - MAFC 

Miljan Rakics, Jászberény (jkse.hu): A Sopron ellen amilyen gyengék voltunk védekezésben, ugyanannyira erősek voltunk támadásban, hiszen rengeteg pontot kaptunk, de emellett dobtunk is. A MAFC elleni találkozó legalább ennyire fontos lesz és remélem, hogy nyerni tudunk.

Szanyi Róbert, MAFC (MAFC Kosárlabda): Maximálisan készülünk és nem lesz könnyű mérkőzés. Megpróbáljuk a legtöbbet kihozni belőle. 

A Jászberényi KSE kedvcsináló videója:

Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olaj KK

Bencze Tamás, ZTE (ztekosar.hu): Ez a Szolnok tényleg nem olyan, mint a tavalyi. Jó légiósok alkotják a csapatukat, akik meghatározzák a vendégek játékát. Kevés időnk volt az ünnepek miatt felkészülni, de a legfontosabbakat tudják a fiúk. Szeretnénk hazai pályán eredményesen búcsúzni és ennek a kulcsa most is a védekezés lesz. Szurkolóink támogatásával mindenre képesek lehetünk. 

Jakab Máté, Szolnok (szolnokiolaj.hu): A Zalaegerszeg egy nagyon szuper szurkolói bázissal rendelkezik, és arra számítok, hogy nagyon sokan kilátogatnak majd a két ünnep közti mérkőzésre. A két nagyon veszélyes hátvédjük Deonta Vaughn és az általunk is ismert Kinney személyében, emellett a magyar magjuk is nagyon meghatározó, úgyhogy akár ők is tudnak mérkőzéseket eldönteni. Azt gondolom, hogy fogunk tudni nyerni, az előző szezonban a Szolnoknak kicsit mumus volt a Zalaegerszeg, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy a fiúkban is ott van a tűz és a revans vágya. 

Soproni KC - Pécsi-VSK VEOLIA

Dénes Gábor, Sopron (Soproni Kosárlabda Club): Magas poszton egészen hihetetlen sérüléshullám sújt minket, az alacsonyabb játékosok próbálják ezt valamennyire kompenzálni, amennyire bírják, de ez már csak a fizikai adottságok miatt sem teljesen kivitelezhető, különösen negyven percen keresztül. A Pécs center poszton kiemelkedően jó játékosokkal rendelkezik, külső, belső poszton is nagyon jó képeségű és tapasztalt játékosaik vannak. A Mester igyekezett olyan taktikát kitalálni, amivel ezt próbáljuk majd egyensúlyozni, a magasságbeli hátrányt, elsősorban a lepattanóknál és a kettő.kettők védésénél kell majd különösen figyelni.

Demeter Attila, PVSK (PVSK-Panthers): Nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk, szerintem egy kicsit csalóka, hogy éppen az utolsó helyen állnak, most edzőt is váltottak, jöttek új légiósok, kicsit megváltozott a játékuk, talán úgy gondolom, hogy gyorsabbak lettek, mivel érkezett egy új irányító. Ezt mindenképpen meg kell akadályoznunk, mármint a gyorsindításokat, szóval nem számítunk könnyű mérkőzésre és szerintem Sopronban, idegenben senki nem mehet biztosra. 

Alba Fehérvár - Egis Körmend

Dzunics Braniszlav, Alba (Alba Fehérvár): Mindig rangadót játszunk a körmendiekkel és úgy gondolom, hogy ebben a szezonban eddig elég egyenletes, kiegyensúlyozott játékot játszanak. Elsősorban a védekezésre kell alapozni és néhány taktikai megoldásra támadásban, mert a Körmend szokott váltani védekezésben. Ahogy mindig, úgy most is azt gondolom, hogy a lepattanóharc nagyon fontos lesz. 

Csorvási Milán, Körmend (Egis Körmend): Mindenképpen meg kell próbálni lelassítani őket, nagyon gyorsan támadnak, rendkívül nagy iramot diktálnak egész meccsen, ezt meg kell akadályoznunk. A védekezés lesz a kulcs, úgy gondolom, hogy támadásban eddig sem akadtak különösebb problémái a csapatnak.

DEAC - KTE-Duna Aszfalt

Lajsz Gergely, DEAC (deacbasket.hu): Reméljük, hogy a két ünnep között minél többen lesznek majd kint a meccsen, és bár nem lesz könnyű, szeretnék egy győzelemmel zárni az alapszakasz első felét és az évet. Az elsődleges célunk a biztos bennmaradás volt, amit a legbiztosabban úgy érhetünk el, hogy bejutunk az alapszakasz végén a középházba. A Kecskemét elleni meccs elsősorban azért lesz számunkra fontos, mert egy lépéssel közelebb kerülhetünk ehhez, az hogy egy esetleges győzelemmel bejuthatnánk a kupadöntőbe, az már csak a ráadás. Nyílván fantasztikus érzés lenne ott lenni a döntőn a Főnix Csarnokban, de plusz terhet ez nem jelent számunkra. A Kecskemét magja már régóta együtt van, talán ez, és a megszokottnál keményebb védekezésük a legnagyobb fegyverük. Nagyon stabil csapat, nem szabad, hogy olyan hullámvölgyeink legyenek, mint például legutóbb Szolnokon. Bár nem sok időnk volt felkészülni belőlük, igyekszünk majd kihasználni a gyenge pontjaikat, és megnyerni a mérkőzést.

Wittmann Krisztián, Kecskemét (ktekosar.com): Már karácsony előtt megkezdtük a felkészülést, egy kicsit videóztunk. Megnéztük azokat a figuráikat, amelyeket a legtöbbet játsszák. Ugyanúgy készültünk a DEAC ellen, mint az összes többi meccsre, a bajnokság szempontjából is fontos ez az összecsapás. Hazai pályán jó csapat a Debrecen, idegenben is jól játszott. Nem lesz könnyű dolgunk, de mindenképpen nyerni szeretnénk

fotók: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus