Alekszics a védekezést, Cizmic a dobóformát hibáztatja

Értékelések, gondolatok az NBI/A alapszakaszának utolsó fordulójáról. 

Kaposvári KK - Szolnoki Olaj KK 97-89

Fekete Ádám, Kaposvár (kosarsport.hu): Nagyon örülök az újabb győzelemnek. Sokáig voltunk gödörben, de a kitartó szurkolóink támogatásával úgy érzem sikerült kilábalnunk ebből a rossz szériából. Nagyon fizikális, sok ponttal járó, színvonalas mérkőzést vívtunk a Szolnokkal. Jó ritmusban tudtunk, eredményesen kosárlabdázni egy ilyen jó csapat ellen, mint az alapszakasz és Magyar Kupa-győztes együttes.

Dragan Alekszics, Szolnok (kosarsport.hu): Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. A hazaiak 10–0-ás előnyét azonban sikerült ledolgozni és visszajöttünk a meccsbe. Az egyik legjobban védekező csapat vagyunk és nem engedhetünk meg magunknak, hogy egy ilyen harmadik negyedet produkáljunk. Elismerés jár a győzelmet arató Kaposvárnak, egységes csapatjátékot játszottak.

A sajtótájékoztató felvétele:

Atomerőmű SE - JP Auto - JKSE 66-74

Teo Cizmic, Paks (kosarsport.hu): Gratulálok a Jászberénynek! Nagyon befolyásolta a mérkőzést, hogy nem tudtunk jó százalékkal dobni, sajnos ez a szezon eleje óta így van. Nem tudom, hogy miért van ez. Később egyre idegesebbek lettünk, a vendégek jól védekeztek, fokozódott a nyomás, mi pedig egyre rosszabbul dobtunk.

Nikola Lazics, Jászberény (kosarsport.hu): Őszintén mondom, hogy abszolút elégedett vagyok a mai mérkőzéssel. Szerintem jól játszottunk, az első perctől kontrolláltuk a mérkőzést, a végén megérdemelten nyertünk is. Gratulálok a fiúknak! Nem csak az első öt játékosunk játszott jól, hanem mindenki jól játszott. Fontos győzelem volt, mert szeretnénk bent maradni. Sok sikert kívánok a Paksnak a továbbiakra!

A sajtótájékoztató felvétele:

KTE-Duna Aszfalt - Egis Körmend 93-77

Forray Gábor, Kecskemét (ktekosar.hu): Gratulálok az összes játékosomnak, ez a meccs olyan volt, mintha kottából játszottunk volna. Amit az elmúlt napokban megbeszéltünk, azt megvalósítottuk. A Körmend extrán dobott az első félidőben, ezért nem tudtuk eldönteni a mérkőzést. A harmadik negyedben szigorítottunk a védekezésünkön, tudtuk, hogy ellenfelünk jól dobó csapat. Ahogy elkezdtük a harmadik játékrészt, azzal döntöttük el a győzelem sorsát. Olyan volt a védekezésünk, amilyet mindig szeretnék látni. Végtelenül boldog vagyok, hogy odaértünk az ötödik helyre, nem ez volt a célunk. Mindig csak egy lépéssel gondolkodunk előre, holnap edzünk, szombaton mérkőzés lesz, ha minden igaz, Szombathelyen, becsülettel fel fogunk készülni. Gratulálok a Körmendnek, sok sikert kívánok neki!

Gasper Potocnik, Körmend (nso.hu): A Kecskemét megérdemli a felsőházat. Nem megfelelő mentalitással léptünk pályára. Nem ez az igazi arca csapatomnak.

A sajtótájékoztató kecskeméti része:

Naturtex-SZTE-Szedeák - MAFC 108-85

Andjelko Mandics, Szedeák (kosarsport.hu): Álmos kezdésünket kihasználta a MAFC. Később rendeztük védekezésünket, fölgyorsítottuk a játékunkat és a külső dobásaink is jó százalékban értek célba.

Garai Péter, MAFC (kosarsport.hu): A Szeged jól összerakott csapat, amely maximálisan ránk erőltette erényeit és megérdemelten nyert.

A sajtótájékoztató:

DEAC - Zalakerámia ZTE KK 83-71

Berényi Sándor, DEAC (kosarsport.hu): Jól kezdtünk, a védekezésünkkel sikerült megzavarni a vendégeket, akik üres dobásokat hibáztak. Ugyan a ZTE nyerte a lepattanócsatát, de mi is harcosak voltunk, és ez volt a sikerünk kulcsa. Támadásban jól működtek a gyorsindításaink, de felállt védelem ellen sem vallottunk kudarcot. Erre a teljesítményre már lehet építeni. Köszönjük a szurkolóinknak a bíztatást, akik remek hangulatot varázsoltak a csarnokba.

Bencze Tamás, ZTE (kosarsport.hu): Az egész meccset tekintve megérdemelt hazai győzelem született. Az első negyedben nem találtuk a védekezésünk, álmosak voltunk. A kezdeti sokk után sikerült visszaküzdenünk magunkat, de a döntő pillanatokban nem megfelelő döntéseket hoztunk. Hiába szedtünk több támadólepattanót, az eladott labdáink megbosszulták magukat.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Pécsi VSK-VEOLIA 80-61 

Srecko Sekulovic, Falco (falcokc.com): Nagyon örülök az eredménynek, a sima győzelemnek, bejött, hogy figyeltünk az amúgy veszélyes pécsiekre. Nagy tét volt, de nem görcsöltünk, ezzel a 2. helyen végeztünk, külön öröm, hogy veretlenül saját pályán. Óriási eredménynek tartom ezt a teljesítményt. A szurkolóknak nagyon köszönöm, mert nagy szerepük volt a 2. helyezés elérésében. A középszakaszban is minden beleadunk.

Csirke Ferenc, PVSK (falcokc.com): Őszinte gratulációnk a Falcóé. Azért kaptunk ki, mert nem támadtunk okosan, nem is dobtunk jól, még a ziccereket sem. Nem tudtuk megakadályozni a Falco támadásait. Az 50%-os alapszakasz után 2.-ak lettünk magyar percekben, úgy, hogy egyetlen játékosunk sincs a válogatott közelében sem. A hazafelé vezető úton már a középszakaszra készülünk. 

A sajtótájékoztató:

Sopron KC - Alba Fehérvár 77-80

Sabáli Balázs, Sopron (kosarsport.hu): Gratulálok a fehérváriaknak. Az első öt percben egyik csapat sem törődött a védekezéssel, utána sikerült alacsony pontszámon tartani ellenfelünket. Azért voltam ideges Simpson félidő végi hármasánál, mert ő ellenfelünk legjobb dobója és nyilván ezért vitte be kollégám, az eredmény pedig azt mutatja ha az nincs, akkor egál. A harmadik negyed volt a döntő, amikor érthetetlenül belassultunk, rossz döntéseket hoztunk és ezt könnyű kosarakkal könyörtelenül megbüntette az Alba. A végén sikerült visszajönni, és volt egy kétes ítélet, amely ha nekünk kedvez, lehet egyenlítünk, sőt fordítunk... Mindkét csapat gyengén dobott távolról és a büntetővonalról, meglepő módon megnyertük az Alba ellen a lepattanó csatát. A többi eredmény kedvezőtlenül alakult a számunkra, nincs más hátra, mint az alsóházi középszakaszban minél több meccset megnyerni.

Dzunics Braniszlav, Alba (kosarsport.hu): Nagyon nehéz meccs volt. Az első félidőben lassan, körülményesen játszottunk, sok lepattanót és második szándékú kosarat engedtünk ellenfelünknek. Szünet után rendeztük a sorokat, elsősorban védekezésben javultunk fel, és a harmadik negyedben volt egy olyan időszak, amikor ennek köszönhetően labdákat és könnyű kosarakat szerezve sikerült fordítani, majd izgalmas végjátékban nyerni. Saját csapatomnak, és a Sopronnak is gratulálok.

Sabáli Balázs hosszabb értékelése a sajtótájékoztatón:

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus