Alekszics: "Összességében nem találtuk a ritmust"

A Szolnok trénere szerint 2-3 perces jó periódusaik voltak, de a hosszú szünetben kiestek a ritmusból - Forray Gábor szerint megérdemelten nyert az Olaj, egy percig sem forgott veszélyben a győzelme - Nikola Lazics szerint támadásban nem voltak türelmesek - Csirke Ferenc szerint Sejfic kiállítása a Pécset zavarta meg.

Tegnap este a Szolnoki Olaj KK 79-67-re legyőzte a KTE-Duna Aszfalt együttesét, a mérkőzés után pedig a két tréner nyilatkozott:

Dragan Alekszics (szolnokiolaj.hu): Nehéz mérkőzés volt, de számítottunk rá, hogy ilyen lesz. Szokatlan, kéthetes szünet után játszottunk újból. A játékosok fizikálisan és mentálisan is fáradtak voltak, ezért három nap pihenőt kaptak, ami szokatlan ebben az időszakban. Nem játszottunk jól és nem kaptuk el a ritmust a mérkőzésen. Voltak 2-3 perces időszakok, amikor a támadás és a védekezés is rendben volt, de a mérkőzés egészét tekintve nem találtuk a ritmust, nyilván ez köszönhető annak is, hogy az elmúlt két hétben kiestünk belőle. Köszönjük a szurkolóinknak a támogatást, szokatlan időpontban volt a mérkőzés, de ennek ellenére vannak ilyen meccsek.

Forray Gábor (ktekosar.com): Gratulálok az Olajnak, megérdemelten nyertek. Nem játszottunk alárendelt szerepet, a mérkőzés bizonyos periódusaiban méltó ellenfelek voltunk. A vereségünket Vojvoda és Perry klasszisa okozta, kritikus pillanatokban a semmiből dobtak extra hárompontosokat, ezek kicsit demoralizáltak minket. Jól védekezett a Szolnok, a nyomás hatására könnyed passzokat akartunk adni, amiket a zóna elvitt, ezekből pedig könnyű kosarakat kaptunk. Ezért alakult ki a nyolc-tíz pontos különbség, egyszer elmentek majdnem hússzal, de vissza tudtunk jönni. Egy percig nem forgott veszélyben a hazaiak győzelme, meg kell tanulnunk negyven percig koncentrálni. Ha ilyen komoly csapat otthonában tudunk így játszani, akkor a mi céljaink eléréséhez ez egy pozitív visszajelzés. Nem vagyunk boldogok, vesztesen hazamenni sohasem jó dolog, de azt gondolom, hogy ebből most lehet erőt meríteni és építkezni. Sok sikert kívánok a Szolnoknak!


A PVSK-VEOLIA még csütörtökön múlta felül 87-78-ra a JP Auto - JKSE gárdáját, ezt követően pedig Csirke Ferenc és Nikola Lazics nyilatkoztak:

Csirke Ferenc (pvsk-panthers.hu): Fantasztikus három negyedet produkáltunk, bár sok olyan hibákat követtünk el, amelyek nem a Jászberényen múltak. Ismet Sejfic kiállítása minket zavart meg és a végén bravúros triplákkal feljött a Jászberény. Sokat segítettek szurkolóink, akiknek köszönjük, hogy ilyen sokan kijöttek és támogattak minket.

Nikola Lazics (Pannon TV): Támadásban nem voltunk türelmesek, sok hibát csináltunk. Rengeteg második és harmadik esélyt adtunk nekik támadópattanók után. Csak az utolsó negyedben védekeztünk jobban, méghozzá sokkal jobban, és abból dobtunk pár hárompontost.

Foto, Slide - Bugány János, olajtv.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus