Andjelko Mandics: Jöjjenek végre a bajnokik!

A szegedi vezetőedző, Andjelko Mandics a Szedeáknál élte meg eddigi legnehezebb edzői időszakát

Egy hónapos szünet után játszik újra bajnokit a Naturtex-SZTE-Szedeák NBI/A csoportos férfi kosárlabda-csapata szombaton Jászberényben. Andjelko Mandics vezetőedző együttese egyetlen győzelemre van a rájátszást érő nyolcadik helytől úgy, hogy példátlan sérüléshullám nehezítette a szegediek dolgát. A szerb szakembert az alapszakasz hajrájáról kérdezte a delmagyar.hu, íme az interjú:

– Fennállása során először önnel a kispadon nyert a Szedeák Pakson, de hiába a jó forma, az azóta eltelt egy hónapban nem rendeztek bajnokit. Játszottak viszont négy edzőmeccset, a legutóbbi, Kecskemét ellenit szintén megnyerték. Jöhet a folytatás?

– A múlt pénteki találkozón már sokkal jobban kosárlabdáztunk, mint mondjuk két nappal korábban a Debrecen ellen, ott a hozzáállással voltak gondjaink. Most kevesebbet cseréltem, mert hiába edzőmeccs, meg akartuk nyerni, fontos minden kis sikerélmény a csapatnak. Tétmérkőzések nélkül nehéz formában tartani a keretet, de ez van, ezt a helyzetet kell megoldani, ráadásul több más együttes is ebben a cipőben jár.

– A szerdai, Alba elleni bajnokit elhalasztották, így szombaton Jászberényben játszanak legközelebb. Sőt a jövő szerdai, MAFC elleni meccs is későbbre került. Ez Juhos Levente miatt jó hír, több ideje van a felépülésre.

– Ez igaz, a többieknek viszont további tétlen napokat jelent. Bízom benne, hogy Levi tud nekünk segíteni az alapszakasz hajrájában, bár nagy kérdés, mire lesz képes bokaműtétje és három hónap kihagyás után. A Kecskemét ellen már átöltözött, mozgott kicsit, de nem cseréltem be, nem akartam kockáztatni. Eddig futott, erősített, a héten viszont már a csapattal edz. Ha Jászberényben még nem is lesz bevethető, a Körmend ellen, majd az utolsó négy hazai bajnokin számítok rá.

– A másik két sérült, Andrija Csirics és Marko Boltics viszont felépült, mindketten kiváló formában játszottak a felkészülési mérkőzéseken.

– Rendesen tudunk edzeni, remélem, ez így is marad most már, mert ami történt a kerettel az utóbbi hónapokban, az három szezonra is elég gond.

– Volt már ilyen nehéz helyzetben edzőként?

 – Soha! Az volt a baj, hogy három alapember egyszerre, több hétre és hónapra dőlt ki, az ilyet nehéz megoldani.

– Hat mérkőzés van hátra az alapszakaszból. Milyen célt tűzött ki ezekre?

– Négyszer itthon játszunk, de például a Falco és az Alba ellen hazai pályán sem számítunk esélyesnek. Nagy kérdés a szezon hátralévő részére, hogy ebből a hatból hányat tudunk megnyerni. Ha isten segítségével győzünk három vagy négy alkalommal, jó pozícióban jutunk a középszakaszba, és harcban maradunk a rájátszásért. Jelenleg csupán egy győzelemmel vagyunk lemaradva a nyolcadik helytől. Nem rossz a helyzetünk, a saját kezünkben van a sorsunk.

A prioritás viszont az, hogy az alsóházat elkerüljük, azaz ne a kiesés elkerüléséért kelljen küzdenünk az év végén.

– A héten már csak edzenek?

– Igen, nincs több felkészülési meccsünk. Nincs is kivel játszani, meg már nem is akarunk, jöjjenek végre a bajnokik!

Fotó - delmagyar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus