Antóni Csanád most csak Paksra figyel

A válogatott legjobb dobója volt az U18-as Eb-n, hívta egy amerikai egyetem is, de a fiatal játékos most csak az ASE szezonjára koncentrál.

Részt vettél a B-divíziós Európa-bajnokságon az U18-as válogatott egyik húzóembereként. Hogyan éltétek ezt meg?

Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, főleg a taktikai elemek gyakorlásán volt a hangsúly. Az Európa-bajnokságon az elvárás az első nyolc hely valamelyikének a megszerzése volt, ezt sikerült is teljesítenünk. Kis szerencsével és nagyobb koncentrációval végezhettünk volna előrébb is. Azt azért el kell mondani, hogy ha Vágvölgyi Ákos nem sérül meg (ezúton is mielőbbi felépülést kívánok neki) és Golomán Gyuri is velünk van, akkor esélyünk lehetett volna a feljutásra.

Te voltál a csapat legeredményesebb játékosa, hogyan értékeled a teljesítményed?

Ami a saját teljesítményemet illeti, meg vagyok vele elégedve, sikerült előrébb lépnem a két évvel ezelőtti Eb-hez képest, bár ha az első portugálok elleni mérkőzésen nem sérülök meg, még jobb is lehetett volna. Luxemburg elleni meccsem extrára sikerült. Nagyon jó napot fogtam ki főleg a triplavonalon kívülről. Természetesen boldog voltam, hogy így és ennyire tudtam segíteni a csapaton, de azon a meccsen is, mint a többin, a győzelem volt a fontos.

Hallani olyan híreket, hogy Filipovics Márkó után neked is esélyed nyílt egy amerikai egyetemen kosarazni. Mit tudhatunk erről?

Egy amerikai egyetemi edző az Eb során felvette velem a kapcsolatot, de most érettségi megszerzéséig nem szeretnék külföldre igazolni. Ez egy alaszkai II. divíziós egyetem, de jelenleg nem igazán gondolkodtam rajta, most a Pakssal készülök az NBI-es szezonra, szeretnék megragadni a keretben, majd jövő tavasszal visszatérünk az esetleges amerikai egyetemi tanulmányokra. Akkor már többet fogok tudni mondani a lehetőségeimről.

Ha már Paks, mit vársz ettől a szezontól az ASE tagjaként?

Az első három hely valamelyikének megszerzésére esélyesnek tartom a csapatot, de remélem, hogy megtudjuk ismételni a tavalyi szereplésünket. Ezt úgy értem, hogy a bő keretnek tagja vagyok, és azt szeretném elérni, hogy mindig a nevezett tizenkét játékos között szerepeljek. Azért fogok küzdeni, hogy itt megragadjak, és ha lehet, minél több percet töltsek a pályán. Az első héten vagyunk túl a felkészülésben, teljes mértékben a fizikális állapotot javító edzéseken van a hangsúly. Augusztus utolsó hétvégéjén megyünk a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság döntőjére Sopronba, és a felnőtt csapat is lejátssza első edzőmérkőzését.

Mit tartasz erősségednek és mit gyengédnek, mi az, amin a leginkább dolgoznod kell?

Gyorsaságomon és a súlypontemelkedésemen még sokat kell dolgozni. Igazából az atletikus képességeim javításán már a tavalyi évben is sokat dolgoztunk Morgen Fricivel, és az idei évben is ezen képességek fejlesztésén lesz a fő hangsúly. Amióta elkezdtem kosarazni, edzőimtől mindig azt hallottam, hogy alázat és munka nélkül ezt a játékot nem lehet játszani – ezt nagyon fontosnak tartom. Erősségemnek a középtávoli és távoli dobásokat mondanám, illetve a védőoldalon a lepattanók megszerzését.

fotó: fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus