Az Albánál még bíznak a továbbjutásban

Dzunics határozott, agresszív védekezést vár, illetve a KTE elleni meccshez hasonló támadójátékot - Markovics szerint még semmi nem dőlt el, már teljes értékű harcos - Lóránt szerint meg akarják ragadni az utolsó esélyt.

Dzunics Braniszlav vezetőedző az albakosar.hu-nak adott interjút:

- Három hete simán kikaptunk tőlük otthon, azóta nagyot léptünk előre. Rosszul játszottunk, de három negyeden át így is meccsben voltunk velük, a végén összeomlottunk támadásban és védekezésben is. A sérültjeink visszatértek, végre mindenkire számíthatok, ami nagyon sokat jelent. Erős együttes az izraeli, ám a hazai bajnokságban ők sem állnak jól, gyengén kezdték a szezont. Agresszív, határozott védekezést várok, valamint hasonlóan eredményes támadójátékot, mint múlt szombaton, a KTE ellen. Úgy gondolom, ha ezeket megvalósítjuk, nyerhetünk szerdán este.

Markovics Lukával is a klub hivatalos honlapjának beszélt sérüléséről, illetve az előttük álló feladatokról:

- Több tréninget kihagytam, múlt csütörtökön kezdtem edzeni, a hétvégi, kecskeméti mérkőzésen már bevethető voltam, de a szakmai stáb úgy döntött, érdemes kicsit várni a visszatéréssel, jobb, ha még pihenek. Ezt nem is bántam, immár teljes értékű harcos vagyok. A kupában semmi sem dőlt el, az első két, hazai meccsen mi játszottunk nagyon gyengén, nem az ellenfelek voltak jók. A Herzliya és a Proximus Spirou is verhető, de a jövő heti, belgiumi meccsel még nem foglalkozunk, a szerdai, izraeli találkozóra fókuszálunk – közölte a kedd esti tréninget követően Markovic Luka. Hozzátette, jól esett számára a mozgás, a futás, átdolgozta az utazás során elgémberedett izmait. „Nagyon korán indultunk, otthon talán három órát aludtam, a gépen kettőt, fáradt voltam, fontos volt a tréning, valamint a csarnokot is elkezdtük megismerni.”

Lóránt Péterrel pedig szintén az albakosar.hu beszélgetett a jelenlegi helyzetükről:

- Javulunk, a sérültek visszatértével egyre erősebbek vagyunk, a Tsmoki elleni kupameccsen és a Kecskemét elleni bajnokin meggyőző teljesítményt nyújtottunk, hasonlót remélek a szerdai kupameccstől is. Az utolsó szalmaszálba szeretnénk belekapaszkodni, ha nem nyerünk a Bnei ellen, elszállnak a reményeink. Úgy gondolom, Izraelben és Fehéroroszországban reális esélyünk van a győzelemre. A két meccs között, jövő héten a csoportot vezető Proximus Spirou vendégei leszünk, ők a legerősebbek, még nem szenvedtek vereséget. Elképzelhető, számukra már nem lesz tétje a derbinek, addigra bebiztosítják a továbbjutásukat. Nem kizárt az ottani győzelmünk sem, de ennyire nem szeretnénk előreszaladni. Sok még a kérdőjel, az azonban biztos, a Herzliya ellen nem veszíthetünk – közölte Lóránt Péter, aki elmondta, porccal műtött térde tökéletesen rendbe jött az utóbbi időszakban. Néha még érzi, egy-egy mozdulatnál, ez azonban nem zavarja a játékban.

Forrás - albakosar.hu
Foto, Slide - fiba.com, Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus