Az Olaj győzni megy Macedóniába

Polyák László szerint felkészültek, győzni mennek Macedóniába, de kemény meccsre számítanak - az egységben van a Szolnok idei ereje.

Az olajtv.hu interjúja Polyák Lászlóval a szerdai, macedóniai mérkőzés előtt:

Az október tizennyolcadikai szolnoki meccsen 94-73-ra nyert az Olaj, de az igazán nagy különbség csak a meccs végére alakult ki. Abból az egy találkozóból kiindulva, illetve abból, hogy a Novgorod simán nyert Szkopjéban, komoly sansz van az idegenbeli sikerre.

POLYÁK LÁSZLÓ, SZOLNOKI OLAJ: Csakis győzelemre fogunk játszani - mondjuk ez elmondható minden mérkőzésünkre. Ugyanakkor nagyon fontos lenne, hogy egy idegenbeli győzelmet szerezzünk a nemzetközi csoportban is a hazai pályánk megőrzése mellett. Hiszen ezzel szinte biztos, hogy meglenne a továbbjutás. Nagyon kemény meccs lesz, hiszen kellemetlen csapat, idegenben nem lesz egyszerű, biztosan rengeteg néző lesz kint, ugye az első negyedben láthattuk, hogy a Novgorod csapatát is meg tudták zavarni, de nekünk a saját dolgunkat kell csinálni, kontrollálni kell a játékunkat, felkészülni egyénileg minden játékosból. Ugye már kaptunk scouting-reportokat is. Feltérképeztük őket, csinálni kell a dolgunkat és akkor minden rendben lesz.

Három csoportmérkőzés alatt a Sokoli nem tudott nyerni, igaz, kétszer idegenben szerepelt. Odahaza viszont a Novgorodtól simán kikapott. Még egy hazai botlás a biztos kiesést jelentené a macedón kupagyőztes számára. Ám az Olaj is kényszerpályán mozog, hiszen éppen a Novgorod ottani győzelme miatt nem engedheti meg magának, hogy kikapjon a csoport leggyengébbnek tartott csapatától.

POLYÁK LÁSZLÓ: Mind a három csapat: Falco, mi és a Novgorod is partiban van még a továbbjutásért, igaz, hogy minden csapatnak megvan az erőssége, hátránya. Nekünk szerintem csapatban az egység, többen vannak, akik képesek kiemelkedőt hozni egy-egy nap. Szerintem idegenben is jó formában van a csapat és jó mérkőzést is tudunk majd játszani.

Forrás - olajtv.hu
Foto, Slide - Bugány János, olajtv.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus