Az Olajnál fontos a szurkolók és a csapat közötti kapcsolat

A Szolnoki Olaj KK sportigazgatója, Báder Márton az Új Néplapnak nyilatkozott a FIBA Europe Cup sorsolásról, a felkészülést nehezítő körülményekről, az új szakmai stábról, illetve arról, hogy mik a csapat céljai a most következő idényre.

A szolnokiolaj.hu beszámolója:

A régió egyik legnépszerűbb együttese a Szolnoki Olaj kosárcsapata, amely hétszeres bajnok és hatszoros kupagyőztes a magyar mezőnyben. A nemzetközi szinten is jegyzett együttes két alkalommal is bejutott a EuroChallenge Kupa négyes döntőjébe, sőt egyszer meg is rendezte a tornát. Az elmúlt évben pedig már FIBA Bajnokok Ligájában indultak a piros-feketék. Igaz, nem jutottak tovább a csoportkörből, de nem okoztak csalódást az erős mezőnyben. Azonban, az idei évadban előselejtezőt kell játszania a csapatnak a FIBA Európa Kupában. Erről is kérdeztük Báder Mártont, a klub sportigazgatóját.

- A FIBA az utóbbi évekkel ellentétben csak az előző évad bajnoki eredményei alapján rangsorolt - mondta a sportigazgató. - Mint tudjuk, csapatunk az ötödik helyen végzett a magyar bajnokságban, ezért kell selejteznünk. Ráadásul a török Trabzonsport kaptuk, amelyik a mezőny egyik legerősebb csapatának tűnik. Nem siránkozunk, megpróbálunk alkalmazkodni a helyzethez, ami nem egyszerű, hiszen játékoskeretünkből hárman - Kovács Péter, Tóth Ádám, Vojvoda Dávid - a válogatottal az Európa-bajnokságra, míg ketten - Polyák László, Tóth Zoltán - az Universiade-csapattal készülnek.

Mint tudjuk, a selejtező első körének odavágóját szeptember 20-án játsszák a Tiszaligetben, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik Trabzonban. Egy biztos, sok idő nem marad a közös felkészülésre, hiszen az Eb csoportmeccsei szeptember 7-ig tartanak, ha továbbjut csapatunk, a nyolcaddöntő vár rá, ami szeptember 10-ig tart, a lényeg, 17-ig zajlanak az Eb küzdelmei. Az Olajtábor nyilván már az EK-meccsek előtt szeretné látni csapatát.

- Dragan Aleksic vezetőedzővel készítjük a programot - folytatta Báder Márton -, ami nem könnyű, a fenti okok miatt, reméljük, hamarosan konkrétumokról tudok beszámolni. A lényeg, a csapat megkezdte a felkészülést a Tiszaligetben.

Sokaknak meglepetésnek tűnt, hogy a német edző, Andreas Wagner helyét Dragan Aleksic vette át, aki 2015 októberéig irányította az Olajt, akkor azonban szakítottak a felek.

- Dragan játékos múltját nem kell bemutatni, edzőként pedig csapatunkkal kétszeres bajnok és kupagyőztes, a EuroChallenge kupában a Final Fourba vezette a csapatot. Jól felkészült, ambiciózus szakember, aki az új szerb vonalat képviseli, mellette pedig két fiatal, tehetséges edző, Jakab Máté és Szarvas Gábor fog dolgozni - jelezte a sportigazgató. - A tavalyi gyengébbre sikerült évadot követően olyan szintet kell elérnünk, ami játékban, színvonalban és természetesen eredményességben is a klub hagyományaihoz és eredményeihez méltó lesz majd az előttünk álló szezonban. És nem utolsósorban azt szeretnénk, hogy a csapat és legendás szurkolótábora újra egymásra találjon. 

Forrás, Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus