Baki Gergely: nagyon együtt van a csapat

A Paksról Kaposvárra igazoló játékos szerint Szrecskó Szekulovics egyelőre könnyebben kezeli a hibáikat. 

- Zalaegerszegen születtem, itt kerültem be a kosárlabdás körforgásba is, 8 vagy 9 szezont játszottam. Közben egy középiskolában érettségiztem, majd a továbbtanulás helyett a kosárlabdát választottam. Persze aztán rájöttem, hogy szükség van a tanulásra, ezért később jelentkeztem Szombathelyre rekreáció és egészségfejlesztés szakra, ahol jelenleg is tanuló vagyok, bár az utolsó 2 paksi évemben passziváltam magam, hiszen onnét nem tudtam megoldani a tanulást. Most még 1 félévet tudok passziváltatni, meglátjuk, hogy alakul a sorsom Kaposváron, ennek függvényében döntök a továbbiakról. Valamint elvégeztem még egy OKJ-s kosárlabda edzői tanfolyamot is Zalaegerszegen, de jelenleg nincsenek edzői ambícióim.

- Családomban édesapám kosárlabdázott még a ZTE utánpótlásában, de családi teendők miatt korán abbahagyta. Igazából valószínűleg tőle örököltem a kosárlabdás vénám, már egész kicsi koromban vitt az öregfiúk csapatához, amíg ők az egyik palánknál játszottak, én a másikon dobáltam, amikor meg jöttek az én oldalamra, gyorsan átfutottam a másikra. Van egy öcsém is, aki szintén végigjárta az összes korosztályt, de ő inkább a civil életet választotta a sport helyett.

Szabadidő?

- Ha tehetem, Battlefieldet játszom online.
 
Első benyomás a csapatról?

- Ahogy már a tévében is említettem, elsőre úgy látom, nagyon együtt van a csapat, jó a hangulat, remélem, hogy be tudok férni én is ebbe az összeszokott társaságba. Nem hinném, hogy probléma lesz vele, mert nem vagyok nehezen barátkozó típus, valamint évek óta egymás ellen játszunk, szegről-végről ismerjük egymást. Rolival az utánpótlás-válogatottban csapattársak is voltunk.

Város?

- A városból csak a lakás és a csarnok közötti részt tudtam eddig megnézni, egyelőre nem volt még rá kapacitásom, hogy körülnézzek. A belvárosban lakom, remélem, hamarosan lesz egy kis pihenő, amikor be tudom járni a várost.

Ezek szerint kemény az alapozás?

- Az alapozás mindig rosszul kezdődik. Viszont jó benne az, hogy nem vagyunk olyan sokat az atlétika pályán, nem annyira monoton, hanem már a labdás, taktikai edzéseket is elkezdtük, mindenből van egy kicsi, ami sokkal színesebbé teszi az amúgy elég fárasztó edzéseket.

Első benyomások Szrecskóról?

- Szigorúnak tűnik, de azért humoránál van. Gondolom nem lesz mindig így, de még egyelőre könnyebben kezeli a hibáinkat, nem siklik át rajtuk, de még türelmes, ismerkedik velünk, mint ahogy mi is vele, hiszen mi sem ismerjük még az ő rendszerét. Az idő múlásával gondolom más reakciókat fognak kiváltani a hibáink, de egyelőre próbálja jól kezelni őket. Szóval egyelőre nagyon pozitív az első benyomásom vele kapcsolatban.

forrás és fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus