Beák Gábor: 35 pont törött lábujjal

Belendült a TF fáradhatatlan pontgyárosa - sikerült javítani az MTK elleni vereség után - nagyrészt elégedett az eddigiekkel. 

Nagy győzelmet aratott hétvégén az NBI/B Piros csoportjából a Tehetséges Fiatalok, hiszen a Miskolc otthonából távozott sikerrel a gárda. A győzelem egyik alapköve Beák Gábor volt, aki egymaga 35 pontig jutott - 22 mezőnykísérletéből 12 hullott a gyűrűbe, nyolc triplájából pedig ötöt értékesített. 

"Nem mi voltunk az esélyesek, de ebben a bajnokságban úgy fest, hogy mindenki mindenkit megverhet, láttunk már erre példát. Nagy győzelem volt és főleg azért volt fontos, mert előtte kikaptunk nagy különbséggel az MTK-tól, ahol nem volt meg a ritmusunk és nem várt nagyarányú vereséget szenvedtünk. Ezután tényleg bravúros volt, hogy nyerni tudtunk Miskolcon" - mondta a Kezdő5.hu-nak Beák Gábor. 

Pár nappal az MTK elleni vereséget követően sokkal jobban játszott a TF, Beák szerint még nem állt össze teljes mértékben a csapat. "Elég kevés felkészülés mérkőzést játszottunk, lassabban álltunk össze, de az nagy mértékben segített, hogy az edzőnk, Merin Mehmedovic remekül összerázta a csapatot az MTK elleni vereség után és azt mondta, hogy a hibából lehet tanulni, fejlődni, azt ki lehet javítani és ez most sikerült is."

Az eddigi 3-1-es mérleggel jelen pillanatban ott an az élmezőnyben a gárda. "Maximálisan elégedett vagyok ezzel a mérleggel, egyedül az MTK elleni vereség miatt van kicsit rossz érzésünk, mert az nem annyira reális, hasonló szinten van szerintem a két csapat, ők ennyivel nem jobbak nálunk."

Beák a maga részéről is kiváló formában kezdte a bajnokságot, hiszen az MTK elleni gyengébb meccset leszámítva megállíthatatlan: 27 pontot a Nagykőrösnek, 22-t a Vásárhelynek és most 35-öt a Miskolcnak. A négy mérkőzés alatt már tizennégy triplát süllyesztett el és lepattanóból is ötös átlag felett van - ráadásul azt is hozzá kell tenni, hogy már kétszer is negyven percet játszott, méghozzá sérülten.

"Én felelek a kondiért a klubnál, tisztában vagyok mindennel, jól bírom a negyven percezést. Volt/van egy sérülésem, eddig törött lábujjal játszottam, tegnap vették ki belőle a fémet, a felkészülés nagy részében nem tudtam ott lenni a pályán, de most már biztosan könnyebb lesz. Az, hogy én most 35 pontot dobtam, az is annak köszönhető, hogy a többiek jól mozogtak, Szobi Dániel például abszolút felnőtt a feladathoz, irányítja a csapatot, nagyon jó labdákat ad. Kerkai Ákos is veszélyes pontszerző, mellettük nekem is könnyebb. A fiatal tehetségeinkről nem is beszélve, Buzás Bence és Filipovic Stefan is képes például döntő faktor lenni, mutattak már ilyen jeleket."

fotó: Facebook

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus