Bencze Tamás szerint sikeres szezont zárt a ZTE

Bencze Tamás értékelte az évet a Zalakerámia ZTE KK honlapjának - beszélt az elért eredményekről, a csapat játékáról, a hangulatról, a jövő évi csapat kialakításáról, illetve a nyárról is.

A Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője, Bencze Tamás értékelte az idényt a csapat hivatalos honlapjának, a ztekosar.hu-nak.

A tréner szerint sikeres idényt zártak az erőviszonyokat, a költségvetéseket és a szezon előtti elvárásaikat tekintve. Jól választottak légiósokat, hiszen egyetlen kényszerű cseréjük volt, de ismerte az érkezőket - hamar felvették a ritmust, gyorsan összeszoktak, ezért lettek jobbak, mint a többi hasonló erősségű együttes. Bencze szerint olyan rendszert játszanak, amit Magyarországon nem sok csapat, nehéz ellene védekezni, ezért voltak ennyire eredményesek.

Beszélt a szakvezető a középszakaszról, illetve a szezon végéről is - min múltak a vereségek, milyen volt a Körmend elleni PO-párharc. Szóba került a csarnokbeli hangulat, a szurkolók támogatása is. Dicsérte a vezetőket, a hátteret - idén csak a szakmára koncentrálhattak, semmilyen pénzügyi gondjuk nem volt. Gáspár Dávid sérülését kulcsfontosságúnak tekintette, hiszen a csapatkapitány dőlt ki a középszakaszban, de játékban is pótolhatatlan volt.

A jövőről is beszélt Bencze, amit már természetesen elkezdtek tervezgetni a vezetőséggel - egy héten belül bemutatják azokat, akik maradnak a ZTE-nél. A légiósok többségét megtartanák játékuk és mentalitásuk alapján, de Bencze is tudja, hogy nehéz dolguk lesz, a mostani béreiken nem fognak újra aláírni, márpedig a ZTE-nek nem lesz nagyobb a költségvetése jövőre sem. A legnagyobb pozitív meglepetést Mohácsi Máté jelentette neki több szempontból is. Beszélt a nyári felkészülésről, a fiatalabbak egyéni képzéseiről is. A szakvezető pedig a beszélgetés végén elárulta, szerinte Olaj-Alba döntő lesz.

A teljes interjút meghallgathatjátok:

Forrás - ztekosar.hu
Foto, Slide - Pezzetta Umberto, zaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus