Boban Tomic: Mindent a Falco sikereiért!

A Falco KC Szombathely új irányítójával, a 25 éves, 190 cm magas, Boban Tomic-csal beszélgettünk, aki már nagyon várta, hogy tegnap este a Zalaegerszeg ellen, első magyar bajnoki tétmérkőzésén pályára léphessen a sárga-feketékkel. A szlovén Rogasca csapatától érkezett játékmester elmeséli miért döntött a Falco mellett, milyen célt tűztek ki, hogyan látja az előszezonbeli tornák eredményeit, valamint üzent a helyi rajongóknak is.

Először is, hogy érzed magad Szombathelyen? Milyenek a csapattársak, az edzők? Könnyen ment a beilleszkedés?

Nagyon jól érzem itt magam, a srácok és az edzők is mind nagyon jófejek, segítőkészek, remek a hangulat az öltözőben is. Úgy gondolom jó közösségünk van, sok a fiatal, de megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a csapatból, különösen az itthoni derbiken, Szombathelyen.

Voltak még ajánlataid a Falco-n kívül is? Miért döntöttél mégis a sárga-feketék mellett?
Igen, volt még néhány kezdeményezésem az elmúlt szezon végéről. Ám azért köteleztem el magam a Falco mellett, mert csak jókat hallottam róla; legyen szó akár a játékosokról, az edzőkről, magáról a klubról vagy a városról. Ezért úgy döntöttem, hogy elfogadom az ajánlatukat és kipróbálom magam a magyar ligában is.

Bizonyára tudod, nagy feladat vár rád. Helyettesítened kell az elmúlt hosszú évek helyi legendás irányítóját, Kálmán Lászlót. Hogyan tekintesz erre a kihívásra?
Igen, tudom (nevet). De nem foglalkozom vele, most egy teljesen új szakasz kezdődik a klub életében, én pedig azért vagyok itt, hogy legjobb tudásommal segítsem és kiszolgáljam társaimat. Tudom, hogy ő egy remek játékos (volt), szép eredményeket ért el itt, de most velem egy új fejezet kezdődik, be akarom bizonyítani, hogy érdemes volt szerződtetni engem.

Mit vársz magadtól? Milyen eredménnyel lennél elégedett?
Az elsődleges célunk: bekerülni a rájátszásba, minél előkelőbb pozícióba. Majd ott a legjobb formánkat előhúzni, mindenképp azon leszek, hogy ezt elérjük.

Részt vettetek a Göcsej Kupán illetve múlt hétvégén sikerült megnyerni a IV. Horváth Zoltán Emléktornát. Hogyan vélekedsz a teljesítményetekről?
Szerintem Zalaegerszegen, a fináléban egy kicsit már fáradtak voltunk, nem tudtunk úgy játszani, ahogy szerettünk volna. A szombathelyi torna sokkal jobban alakult, megmutattuk, hogy képesek vagyunk nagyon szép kosárlabdát is játszani. Ha így fogunk a bajnokságban is szerepelni, szép sikereket érhetünk el.

Mit üzennél a szombathelyi szimpatizánsoknak?
Eddig még csak 5 mérkőzésem volt itt, de ahogy láttam a szurkolók nagyon lelkesek. Remélem minél többen kilátogatnak az összecsapásainkra, szeretnénk jó játékkal meghálálni a szurkolást, hiszen mi értük vagyunk.

Köszönjük az interjút Boban Tomic-nak!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus