Csirke a Paks bravúrjait, Sabáli a Sopron butaságát emelte ki

Így értékeltek az érintettek a szombati NBI/A-s mérkőzéseket követően. 

Egis Körmend - Kaposvári KK 94-77

Gasper Potocnik, Körmend (kosarsport.hu): Először is gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. Továbbá öröm volt újra a körmendi pályán látni Sterling Gibbset, aki jó játékkal rukkolt ma elő. Látszólag könnyű győzelmet arattunk, mert az ellenfél nélkülözte az egyik legjobb játékosát. Valójában azért ez nem teljesen volt így. Ismételten voltak nagyon jó periódusok a játékban, különösen a védekezésben és elsősorban ez vezetett a mérkőzés megnyeréséhez. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy elbúcsúzzak Sebastian Koch-tól is, aki példaértékű munkát végzett, amíg a csapatunkkal dolgozott. Ő példa lehet a játékosok számára mind a pályán, mind pedig a pályán kívül nyújtott hozzáállásával. Remélem, hogy a jövőben még tudunk vele sikeresen együtt dolgozni.

Fekete Ádám, Kaposvár (kosarsport.hu): Gratulálok a Körmendnek. Nem voltunk egyszerű helyzetben, mert a legjobbunkat nélkülöztük egy családi tragédia miatt, ami rányomta a teljesítményünkre a bélyegét. A Körmend megérdemelt győzelmet aratott, mert elsősorban védekezésben tudtak fölénk kerekedni. Ivosev a jövő héten visszatér a szörnyű tragédia után és remélhetőleg közösen át tudunk majd ezen lendülni és újra visszatérni a régi kerékvágásba.

MAFC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 78-88

Garai Péter, MAFC (kosarsport.hu): Először is gratulálok a Falcónak illetve saját csapatomnak is. Azt gondolom, hogy nem vagyunk könnyű helyzetben. A váltás megzavarhat egy-két embert, mert ez a csapat egy másik játékrendszerre lett kitalálva. Valamilyen szinten ehhez alkalmazkodnunk kellett, de azt gondolom minden játékos maximálisan jól állt ehhez a szituációhoz. Hazai pályán mindenképpen jobban kell dobnunk. Még szoknunk kell egymást is a játékosokkal. Remélem nem lesz tartós ez az állapot és minél hamarabb találunk egy fiatal, ambiciózus, lehetőleg magyar edzőt aki hosszú távon meg fogja oldani a dolgainkat.

Szrecsko Szekulovics, Falco (kosarsport.hu): Először is gratulálok a saját csapatomnak. Nagyon koncentráltunk végig a mérkőzésen ,mert tudtuk hogy itt nehéz nyerni. Szerettünk volna jól játszani és a győzelmet megszerezni. Támadásban sok kihagyott dobásunk volt. Hibáinkat a MAFC rendre kihasználta. Ez is mutatja mennyi potenciál van a hazai csapatban. Ma este a régi-új edző plusz impulzusokat tudott adni csapatának.Teljesen más energiával léptek pályára. Végülis sikerült megszereznünk egy nagyon fontos győzelmet.További sok sikert kívánok a MAFC-nak.

Katona Bence értékelése videón:

Pécsi VSK-VEOLIA - Atomerőmű SE 84-86

Csirke Ferenc, PVSK (kosarsport.hu): A negyedik negyed bravúrkosarai segítettek a Paksnak, de az a mi hibánk volt, hogy egyáltalán hagytuk dobáshoz jutni. Minden pályán lévő játékosnak tisztában kell lennie az egyéni felelősségével.

Schmidt Béla, ASE (kosarsport.hu):  Nagyon kemény mérkőzés volt, a legvégén az érzelmek is felszínre törtek. Sok mindennel próbálkoztunk, végül a hármas váltásaink is bejöttek, és voltak bravúrkosaraink.

Csirke Ferenc részletesebb értékelése a sajtótájékoztatón:

Szolnoki Olaj KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 85-70

Dragan Alekszics, Szolnok (kosarsport.hu): Gratulálok a Szegednek, hogy a sok problémájuk ellenére sem adták fel és harcoltak. Nagyon örülök, hogy minden játékosomnak tudtam lehetőséget adni és pihentetni néhány embert. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ma este is itt voltak és biztattak minket.

Andjelko Mandics, Szedeák (kosarsport.hu): Jó mérkőzést jöttünk játszani, úgy gondolom mindent megtettünk és a legutolsó mérkőzésünkhöz képest javulni is tudtunk.Megyünk tovább, nagyon fontos mérkőzésünk következik a Kecskemét ellen.

Sopron KC - KTE-Duna Aszfalt 66-76

Sabáli Balázs, Sopron (sakc.hu): Gratulálok a Kecskemétnek! Butaság és fegyelmezetlenség jellemezte játékunkat. Két olyan kosarat kaptunk az elején, amire külön készültünk, majd az első félidőben volt tíz eladott labdánk – jó részük ki nem kényszerített – amiből tizenöt pontot kaptunk jórészt könnyű kosarakból, ami luxus. Szünetben beszéltünk mentális dolgokról, akaratról, elszántságról, erre kezdünk egy nulla-kilenccel. Alacsony szerkezetre átállva elsősorban El-Amin egyéni játéka révén sikerült feljönni 2 pontra, amikor kimaradt a tripla. Nem járattuk elég gyorsan a labdát, fájó hazai vereséget szenvedtünk, tovább nehezítve saját dolgunkat.

Forray Gábor, Kecskemét (sakc.hu): Felkészültünk az ellenfélből, és sikerült megakadályozni Watkins második szándékú kosarait, ami szerintem döntő volt. Bár nem kezdünk jól, szinte végig kontrolláltuk a mérkőzést. Alacsonyabb szerkezetre váltva a Sopron szorossá tette a mérkőzést, ekkor El-Amin sok fejtörést okozott nekünk. Csapatom mentális erejét dicséri, hogy egy lendületbe jövő hazai csapat ellen sikerült új erőre kapni és visszavenni a játék irányítását. Végül magabiztosnak tűnő győzelmet arattunk, ám ez nagyon kemény meccs volt, egy nagyon erős csapat otthonában. Sok sikert kívánok a Sopronnak és azt, hogy kerülje el a play-outot.

Sabáli Balázs értékelése a sajtótájékoztatón:

fotó: sakc.hu / Wölfinger Béla

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus