Csirke szerint nem a megbeszélteket csinálták, Cizmic gratulált

Dzunics és Alekszics is arról beszélt, hogy fizikálisan múlták felül szombati ellenfelüket. 

Szombat este kiütéses győzelmet aratott a Szolnok Pakson, míg az Alba a második félidőben hengerelve nyert a PVSK ellenében a férfi NBI/A-csoportban - mutatjuk, hogy hogyan értékeltek a találkozók után a résztvevők.

Atomerőmű SE - Szolnoki Olaj KK 57-90

Teo Cizmic, ASE (kosarsport.hu): Gratulálok a Szolnoknak, nagyon jól játszottak! Fizikálisan hátrányban voltunk, nem tudtuk megcsinálni azokat a dolgokat, amiket elterveztünk. Néhány játékosunk nem érezte a ritmust, kisebb rotációval tudtunk dolgozni. Nagyon jól védekezett a Szolnok, ezért sem sikerültek a dobásaink. Köszönjük a szurkolóinknak a biztatást.

Dragan Aleksic, Szolnok (kosarsport.hu): Sosem könnyű Pakson játszani. Fizikálisan kezdtük a meccset, megpróbáltuk kizárni Guinn kinti dobásait és Eilingsfeld támadólepattanóit. Ezt sikeresen megvalósítottuk, utána pedig könnyen tudtunk játszani, ebből alakítottunk ki jó akciókat. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ilyen nagy létszámban elkísértek minket!

A meccs utáni sajtótájékoztató felvétele:

Alba Fehérvár - Pécsi VSK-VEOLIA 92-71

Dzunic Branislav, Alba (kosarsport.hu): Nehezen indult a számunkra a mérkőzés, nem tudtuk megtalálni a kellő ritmust, és sok hibát vétettünk. A második félidőtől felőröltük fizikálisan az ellenfelünket, kevesebbet hibáztunk, jó megoldásokat választottunk.

Csirke Ferenc, PVSK (kosarsport.hu): Két dologra készültünk, hogy ne adjunk el lehetőség szerint labdát, és ne kapjunk gyors indításokat. Huszonöt percig tudtunk partiban lenni, aztán folyamatosan gyors indításokból dobta az Alba a kosarakat. Ezen kívül nem tudtunk a betöréseink után üres helyzeteket teremteni, ehelyett birkóztunk a palánk alatt – nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk. Emellett, ha ennyire fizikálisan hátrányban vagyunk, akkor nem tehetjük meg, hogy kevés faulttal játsszuk le a meccset.

Lóránt Péter (Alba) videóinterjúja:

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus