Csorvási: Nem mi vagyunk az esélyesek

A magyar férfi válogatott két felkészülési mérkőzésen már túl van, a hétvégén pedig Ausztriában vesz részt egy négyes tornán az augusztusi Európa-bajnoki selejtezők előtt. A nyár folyamán Szegedről Székesfehérvárra szerződő és a kerettagságot kiérdemlő Csorvási Milánt kérdeztük a helyzetről. 

Hogy telik a felkészülés, hol tart ebben a csapat, milyen a hangulat a válogatottnál?

- Minden rendben van, abszolút jó a hangulat a csapatnál, vidámak vagyunk. Sokat edzünk, igyekszünk minél jobban felkészülni az augusztusi meccsekre. Érezni, hogy napról napra egyre jobban összeállunk, jobb a csapategység és egyre inkább összeszokunk.

A szlovákok elleni meccsekből mit tudtatok tanulni, mi működött és mi nem?

- Mindkét oldalon, támadásban és védekezésben is voltak hibáink. Ez persze valahol természetes, mert a két találkozó előtt már tíz napja tartott a felkészülés, ilyenkor fizikálisan nem a legfrissebb az ember. Visszanéztük videón, kielemeztük és azon vagyunk, hogy a problémákat megoldjuk. Most ez a feladatunk.

Saját szerepedről, teljesítményedről mit gondolsz, milyen szerepre számítasz a rotációban?

- A szerepemről a csapatban a szövetségi kapitány dönt, most nem panaszkodhattam, de voltak hiányzóink. Természetesen arra törekszem, hogy minél előrébb kerüljek a rotációban, egyénileg ez mindenképpen célom.

Az osztrák négyes tornára mik a tervek, mik a célok? Van-e bármilyen elvárás (egy győzelem, kettő), vagy „csak” a mutatott játékra és a felkészülés ezen fázisára koncentráltok?

- Természetesen szeretnénk minden meccsünket megnyerni, de a célunk az, hogy az eddig gyakoroltakat éles meccsszituációban is kipróbáljuk. Edzőnk is ezt várja tőlünk, hiszen a felkészülésnek akkor van értelme, ha azt, amit ott tanulunk, gyakorlunk, majd a meccseken is meg tudjuk valósítani. Úgy gondolom, hogy az edzőmeccseken az eredmény csak másodlagos szempont, itt elsősorban azt kell lemérni, hogy hol tartunk.

Milyen érzésekkel vágtok neki az augusztusi selejtezőkörnek? Milyen esélyeket látsz/láttok a kijutásra, mik az elvárások ettől a kerettől?

- Sajnos, ha reálisan nézzük a csapatokat, nem mi vagyunk a fő esélyesek. Dolgozunk és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy kijussunk az Eb-re, konkrét célt nem fogalmaznék meg. Azt viszont maximálisan megígérhetjük, hogy a hozzáállásunk agresszív lesz, küzdeni és harcolni fogunk a végsőkig.

fotó, Slide: szte-szedeak.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus