Dávid Kornél: Chery igazi irányító

Az Alba szakmai igazgatója korábban látta már játszani a karmestert, belső posztokra keresnek még amerikai játékost. 

A jövő hét elején érkezik és áll munkába a TLI-Alba Fehérvár legújabb szerzeménye, a 180 centiméterre nőtt, 23 esztendős irányító – decemberben ünnepli 24. születésnapját -, Kenny Chery. A játékmester Montrealban látta meg a napvilágot, négy esztendőn át a jó nevű, amerikai Baylor University együttesét erősítette. A legutóbbi két idényben 11 pont és 4 gólpassz felett átlagolt, az utóbbi szezonban a triplákat is hatékonyan, közel 40 százalékos eredményességgel dobta.

- Biztosra veszem, hogy erősítést jelent – közölte az albakosar.hu-val Dávid Kornél, a TLI Alba-Fehérvár szakmai igazgatója. – Az megnyugtató, hogy nem cserélt idényenként egyetemet, hanem négy szezont egyhuzamban töltött a Bayloron. Ő igazi irányító, aki nem bevethető több poszton, hanem tipikus játékmester. Ahogy a többi pályatársa, ő is szeretett volna az NBA-ben bizonyítani, részt vett nyári ligában, ahol láttam is játszani, igaz, amikor én szemügyre vettem, nem kapott sok lehetőséget. Több csatornán keresztül informálódtunk róla, meggyőződésem, hasznára lesz újjáalakuló csapatunknak. A Baylor jó hírű iskola, jó programmal, ahogy mondani szokták, igazi kosaras műhely. Chery ott biztosan megtanulta a játék alapjait. Amit feltétlenül érdekes a játékosról elmondani: jól dob, nem önző, jól lát a pályán. Nem csak a saját, pontszerzési lehetőségeit nézi, elsősorban a társakat is igyekszik helyzetbe hozni, ám ha úgy alakul, egyedül is képes megoldani a feladatot. Nem gyorstüzelő, aki folyamatosan szór távolról és közelről egyaránt, döntően jó döntéseket hoz a parketten. Azt tudjuk, hogyan támad, az pedig rövidesen kiderült, miként védekezik. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy erősségünk legyen.

A vezetőedző, Dzunics Braniszlav az új légiós, Chery kapcsán elmondta, kimondottan örül, hogy sikerült megszerezni a fiatal játékost.

- Fiatal játékost sikerült igazolnunk, jó egyetemről, jó konferenciából, több felvételt láttam róla, ami meggyőzött. Olyan irányító, aki nem csak jól szervez, eredményesen dob kintről is.     

Dávid Kornél a további, várható igazolások kapcsán elmondta, belső posztra még keresnek magas embereket, ugyanis e tekintetben jelenleg csak Lóránt és Csorvási áll rendelkezésre. Elsősorban a tengerentúlon kutakodnak, ugyanis az európai, 4-es és 5-ös poszton használható kulcsemberek jobbára Nyugat-Európára koncentrálnak, ezért nehéz őket idehozni, valamint megfizetni. Emiatt jobbára az Egyesült Államokban keres játékost mindenki, ahol jó képességű centerek tekintetében nagyobb a piac, a merítési lehetőség.

forrás: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus