Dénes Gábor az idei Sopronról és az apaszerepről

A Soproni Sördögök játékosa, Dénes Gábor adott interjút az sakc.hu-nak a következő két meccsükkel és azzal kapcsolatban, hogy apa lesz.

A Soproni Sördögök hivatalos honlapja, az sakc.hu interjúja:

Hamarosan apa lesz szurkolóink egyik kedvence, a csapatunk védekezésének egyik fő tartó pillére, a válogatott Dénes Gábor. Elsősorban erről faggattuk a Soproni Sördögök erősségét, de azért a remekül menetelő társaságról is esett szó

- Ha jól emlékszünk pár hónapja éppen a válogatottnál készültél, amikor nyilvános lett a hír: babát vártok a pároddal, Fegyverneky Zsófival. Volt a nemzeti csapatnál ezzel kapcsolatban valami ünneplés?

– Nem, dehogy – neveti el magát Dénes Gabi. – Elég babonás vagyok ezzel kapcsolatban, előre sem ünnepelni, sem túl sok mindent elárulni – így többek között a nevét – nem szeretnék születendő gyermekünkkel kapcsolatban. Hadd maradjon, növekedjen anyukája pocakjában, jó helyen van ott.

- Ha a nevét nem is, a nemét szabad tudni?

– Igen, kisfiút várunk.

- A közelgő karácsony nálatok ebben a speciális helyzetben mennyire szól az új jövevényről?

– Maga a karácsony részemről abszolút nem, Zsófinak veszek ajándékot. Aztán a jövő év karácsonyától remélem, majd még nagyon sok közös ünnepünk lesz már a fiunkkal, de egyelőre túl sok minden még nem utal arra, hogy hamarosan eggyel többen leszünk.

- A csapatban van már egy gyakorló édesapa, Trepák Zoli. Vele esik szó a gyermekáldásról?

– Igen, ő és felesége nagyon sokat segít, tapasztalataik alapján hasznos tanácsokat adnak nekünk. Persze nyilván minden szülés más és más, most elsősorban azért szorítok, hogy minden rendben menjen majd. Persze nagyon jó az, ha az ember közvetlen társaságában van egy ilyen tekintetben tapasztalt játékostárs. Ráadásul a csapatkapitányunk, Zoli pedig e tekintetben, már apaként is nagyon alapos, rengeteget foglalkozik a kislányával.

- Ha már a csapattársat említetted, jövő héten két hazai meccsel zárjuk az évet, jön a Kaposvár, majd pedig az egyre inkább magára találó MAFC. Mit vársz e két meccstől, s a jövő év elejétől?

- A Kaposvár a felkészülési tornán itt, Sopronban alaposan megleckéztetett minket, igaz akkor még egyik csapat sem volt teljes. Az egész bajnokságban az övék az egyik legjobb, legerősebb kezdő ötös, úgy érzem, igen veszélyes, nehéz ellenfél. Most már belőlük, rájuk készülünk, az utóbbi hetekben szerencsére hazai pályán, szurkolóink lelkes biztatásának, segítségének is köszönhetően eredményesen, jól játszottunk, remélem, tudjuk folytatni ezt a sorozatot. A MAFC-nál nem is olyan régen lett teljes a keret, s így már – igaz eddig saját pályáján – sorra hozza a győzelmeket. Úgy vélem, eddigi sikereink egyik titka, hogy minden ellenfélből nagyon alaposan felkészülünk, az utóbbi hetekben egyértelműen fejlődő budapesti csapat ellen is így lesz ez majd. A január pedig az egész alapszakasz szempontjából döntő fontosságú lehet, hiszen akkor nagyon sok, hét vagy nyolc forduló lezajlik, s a csapatok még változtathatnak is a keretükön.

Forrás - sakc.hu
Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus